Boktips’ podcast | Sesong 9 | 2022

Hør forfattere som Abid Raja, Valérie Perrin, Finn Skårderud og mange flere i denne sesongen av Boktips’ podcast.

Estimert lesetid 6min
Abid Raja og Valerie Perrin med teksten «Boktips podcast»
Bestselgerne og kritikerfavorittene Abid Raja og Valérie Perrin er blant de mange forfatterne vi byr på i sesong 9 av Boktips’ podcast. (Foto: Venstre / Valentin Lauvergne)

Boktips’ podcast er inne i sin niende sesong. Denne gangen har vi en stjernerekke av vårens mest kritikerroste og bestselgende forfattere, fra sakprosafavorittene Abid Raja, Martin Eia-Revheim og Vidar Bergum til skjønnlitterære stjerner som Valérie Perrin, Kjersti Halvorsen og Kristian Klausen. Bli med bak bøkene og bli bedre kjent med dine favorittforfattere.

Opptakene er gjort i forbindelse med arrangementet Boktips LIVE på Cappelen Damm-huset våren 2022.

Hør Boktips’ podcast i din foretrukne strømmetjeneste:

Krimfan? Få med deg Boktips’ podcasts Krimspesial her:

Boktips’ podcast: Sesong 9

Episode 1: Abid Raja og fjorårets største boksuksess

Abid Raja ble en overraskende bestselger og kritikerfavoritt med sin selvbiografi «Min skyld». Nå har boka, som var den mestselgende boka i 2021, et samlet opplag på over 100 000.

Hør Raja i samtale med programleder Knut Gørvell. 

Episode 2: Hvorfor du bør tenke mer som en hund – psykolog Cecilie Benneche

Cecilie Benneche er psykolog og formidler av ulike tema om psykisk helse, blant annet som ekspert i magasinet Psykisk helse, samtidig som hun driver prosjekt denfølelsen. I vår utga hun boka Hva føler du nå? – Enkle råd mot indre uro. I denne episoden forteller Benneche om det hun kaller hverdagssmerter og hvorfor vi bør tenke mer som en hund. Programleder er Knut Gørvell. 

Episode 3: Å miste to sønner til selvmord – Lars Petter Kjær

Lars Petter Kjær opplevde alle foreldres verste mareritt da han mistet to sønner til selvmord i løpet av et halvt år. Å skrive bok ble hans måte å møte sorgen på. Hør han i samtale med Knut Gørvell.

Episode 4: Vil omdøpe Oslos gater – Marta Breen, Helene Uri og Hilde Østby

Visste du at det er åtte ganger flere menn enn kvinner som har fått en gate oppkalt etter seg i Oslo, og at de fleste byster og statuer forestiller menn? Marta Breen, Helene Uri og Hilde Østby har skrevet Kvinnenes by – en feministisk guide til Oslo, der de spør seg: Hvordan hadde byen sett ut om kvinnene ikke var i mindretall?

Episode 5: Historiens verste krigsforbryter i Drammen? – Kristian Klausen

I Den lille mannen fra Argentina ankommer en av historiens verste krigsforbrytere Drammen. Romanforfatter Kristian Klausen valgte å fylle ham med samvittighet, forteller han i dette intervjuet. Boka er den tredje i Klausens Drammenstrilogi, der også Mark Rothko og Anne Frank tidligere har blitt plassert i Klausens hjemby Drammen. Hør han i samtale med Knut Gørvell.

Episode 6: Menneskets fortrengte minner – Hilde S. Palladino

Krimdebuten Den som frykter snøen ble solgt til Tyskland og Danmark allerede før utgivelse og ble kalt «Effektiv ny norsk krim!» av VG. Det at vi ofte formes av ting vi ikke husker, er fascinerende, forteller foratter Hilde S. Palladino i samtale med Knut Gørvell.

Episode 7: En sensasjonell suksess – Jan-Philipp Sendker

Jan-Philpp Sendker hadde et enormt gjennombrudd med Kunsten å høre hjerteslag. Bare i Norge solgte den over 150 000 eksemplarer, og den andre boka i det som er blitt kalt Burma-trilogienKunsten å være den man er, solgte over 75 000. Sendker har tidligere utgitt seks bøker her til lands, og er nå aktuell med den nye romanen Hele verdens tårer, oversatt av Christian H. Heyerdahl. Hør han i samtale med Knut Gørvell.

Episode 8: Erotikk, overgangsalder og kjønnskorrigering – Astrid Nordang

Hormoner, overgangsalder, erotiske forviklinger og voksne barn som ønsker kjønnskorrigering. Forfatter av Anita (53), Astrid Nordang, synes det er gøy å ha en heltinne som kløner det litt til. Hør henne i samtale med Knut Gørvell.

Episode 9: Finn Skårderud – Michel Houellebecq som samtidsdiagnostiker

Michel Houellebecq er en av samtidslitteraturens aller største stjerner. I år er han tilbake med sin nye roman tilintetgjøre, som har fått strålende kritikker her hjemme og i utlandet, samt solide plasseringer på bokhandlerenes bestselgerlister. I vår gjestet psykiater Finn Skårderud Boktips LIVE for å prate om sitt forhold til den franske superstjernen – og om Houellebecq som samtidsdiagnostiker.

Episode 10: Dypfryste tårer på bussen – lege Sara Nøland

Sara Nøland er legestudenten som har forelsket seg i øyet. Nå vil hun formidle all den fantastiske kunnskapen som finnes på et enkel og god måte med boka Øyet – Kroppens fantastiske kamera. Hør henne i samtale med Knut Gørvell.

Episode 11: Fra voldelig hjem til Blå-gründer – Martin Eia-Revheim

Martin Eia-Revheim har hatt massiv suksess i kulturbransjen, blant annet som gründer av det populære utestedet Blå i Oslo. Men på innsiden har han hatt det vanskelig siden barndommen. Han vokste opp med en uberegnelig, voldelig og til tider alkoholisert far. Dette har ikke bare preget hans barndom, men også fulgt han gjennom hele livet.

Likevel var det få som visste om dette før Eia-Revheim for første gang snakket om barndommen offentlig i 2019. Med den kritikerroste sakprosaboka Å sette sammen bitene ville Eia-Revheim fortelle det motsatte av en «seiersfortelling», og vise at det er lov å slite fortsatt.

Eia-Revheim mottok i august Tabuprisen 2022 av Rådet for psykisk helse, som skriver at han med boka «gir et sterkt innblikk i hvordan effektene av vold og omsorgssvikt former barndommen og er med deg videre i livet».

Episode 12: Debutant med TV-serie og bok om mobbing – Kjersti Halvorsen

Debutboka hennes Ida tar ansvar ble tv-serie. I vår fulgte stjerneskuddet Kjersti Halvorsen opp med den uhyggelige og underholdende Det er jeg som kan hjelpe deg, hvor psykologen Edvin møter igjen mobberen fra barndommen som pasient.

Episode 13: Bestefaren var frontkjemper – Peter F. Strassegger

Om stein og jord begynte som et forsvarsskrift for bestefaren, men endte som et oppgjør med mannen som ble frontkjemper. Anmelderne betegner romanen som både sterk, ambisiøs og viktig.

Episode 14: Kjøttfrie delikatesser fra Midtøsten – Vidar Bergum

Vidar Bergum gikk fra finansjobb i London til kokebokforfatter i Istanbul. I sin nyeste kokebok, Nydelig!, serverer han retter for deg som vil spise mindre kjøtt, uten å nødvendigvis bli vegetarianer. Hør han fortelle om tyrkisk matkultur og hvorfor vegetarmat er mer enn pasta og quiche.

Episode 15: Kolesterolskremselen er overdrevet – Erik Hexeberg

Kostholdsekspertene og legeparet Erik og Sofie Hexeberg er kjent for mange for sine bøker om lavkarbo. I deres nyeste bok, Nytt blikk på kolesterol, hever Hexeberg at kolesterol slett ikke trenger å være så farlig som vi har blitt fortalt av helsemyndighetene. Hør Erik Hexeberg i samtale med Knut Gørvell.

Episode 16: Verdens vakreste bok – Valérie Perrin

Anmelderne ropte om terningkast 7 og verdens vakreste bok. Franske Valérie Perrins Å vanne blomster om kvelden ble en sensasjon over natta da den ble utgitt i vinter. Fortsatt troner den høyt på bestselgerlistene og er vårens mestselgende roman. Hør intervjuet med Knut Gørvell fra da Perrin besøkte Oslo i mai.

Relaterte podcaster

Relaterte Cappelen Damm TV-episoder