Boktips’ podcast: Hør Gert Nygårdshaug og Gro Dahle

I denne episoden av Boktips podcasten forteller Gert Nygårdshaug om sin nye krimroman og Gro Dahle leser fra årets diktsamling «Gave».

Estimert lesetid 2min
Fotokollasj av Gert Nygårdshaug og Gro Dahle
Gert Nygårdshaug og Gro Dahle er forfatterne som gjester denne episoden av Boktips’ podcast.

En menneskearm stikker opp av en maurtue. Slik starter Den tredje engelen, den 13. krimromanen til en av våre mest populære forfattere, Gert Nygårdshaug. Gro Dahle har skrevet diktsamlingen Gave, og som tittelen tilsier er det en gave til alle som er glad i god lyrikk. Hør begge i denne episoden av Boktips’ podcast. 

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

Forfatteren av tidenes beste norske bok

Gert Nygårdshaug har et fascinerende, i særklasse originalt og utfordrende forfatterskap å vise til. Han er en forfatter som virkelig viser vilje og evne til å gå sine egne veier. Nygårdshaug har et stort publikum både her hjemme og i utlandet. I 2007 ble Mengele Zoo kåret til Tidenes beste norske bok av NRK, Litteraturfestivalen og Dagbladet.

I høst har Nygårdshaug gitt ut sin 13. krimroman i serien om hobbydetektiven og Frederic Drum og hans onkel, KRIPOS-etterforskeren Skarphedin Olsen. Den tredje engelen er blitt en Røros-krim som har fått kjempegode kritikker.

Årets lyriske julegave

Gro Dahle er en av våre mest markante og populære samtidspoeter. Diktene hennes brukes og deles som aldri før både av barn og voksne. 

I denne episoden forteller hun om og leser fra sin nye diktsamling Gave. Det er en av årets fineste lyriske julegaver, hvor Dahle skriver om jula så det varmer, så det glitrer.

Jula er en tid for mirakler og sju slag og snø og sammenbrudd og tur med hunden og stjernenatt og gaver og gammelt agg og krangler og fødsel og tårer. Som alltid hos Gro Dahle finner vi det høystemte og hverdagslige, det fine og det vonde, side om side.