Boktips’ podcast: Erik Fosnes Hansen og et løssluppent mesterverk

I denne episoden av Boktips-podcasten forteller Erik Fosnes Hansen om en av høstens store kritikersuksesser, «Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin», og om bøkene som har betydd noe for ham.

Estimert lesetid 2min
Erik Fosnes Hansen
Erik Fosnes Hansen lærte å lese som 4åring, forteller han i dagens podcast-episode.

Erik Fosnes Hansen debuterte allerede som 20-åring med Falketårnet, og tok verden med storm med Salme ved reisens slutt. I denne episoden av Boktips-podcasten forteller han om høstens kritikerroste, nye roman, Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin. Den har fått kritikerne til å juble, og ifølge sekser-anmeldelsen i Adresseavisen er dette «Årets gøyeste roman» og «et løssluppent mesterverk». I andre del av podcast-episoden forteller Erik Fosnes Hansen om bøker han har lest opp gjennom livet og som har inspirert ham til sitt forfatterskap.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

Et løssluppent mesterverk

Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin møtes to omreisende gullmakere på landeveien og ender opp i den vesle byen Jüterbog. En hund og en katt sitter i et portrom og undrer seg over hva mennenes ankomst kan bety. Et annet sted i byen står en uskikkelig gutt og hans syke søster på hver sin side av en låst dør i et fattigslig hus. Og i det gamle slottet kjeder den bortskjemte Clotilde vettet av seg. En sensasjonell forestilling skal finne sted i byens teater på fredag, men mye tyder på at det også kan komme til å skje noe virkelig farlig.

Den ene uventede scenen følger den andre i denne spennende og billedrike romanen, der alt skjer som i drømme. Uante forbindelser avdekkes mellom fattige og rike, mellom byens mennesker og dyr, mellom dem som har makt og dem som knapt har noe.

Begynte å lese som fireåring

I andre del av podcasten forteller Erik Fosnes Hansen om bøker han har lest gjennom livet. Han har alltid vært tidlig ute for alderen noe som gjenspeiles i at han allerede som fireåring begynte å lese selv. Siden begynte han på klassikerne, mens de fleste andre så vidt var i gang med tegneserier. Uansett får du en rekke gode lesetips når du hører om Fosnes Hansens favoritter.