Alexander Fallo: – Poeter gjør det jo ikke alltid så enkelt for folk

– Det var jo lenge jeg ikke skjønte noe av poesi, sier Alexander Fallo. Vi gikk en tur gjennom Oslos gater med diktdebutanten.

Estimert lesetid 1min

Alexander Fallo er for tiden en av Norges mest populære poeter. I over seks år har han publisert dikt på Instagram, hvor han når ut til over 20 000 følgere.

Alexander Fallo har vært innom Forfatterstudiet i Tromsø og Westerdals School of Communication. Han har publisert dikt og tekster i flere antologier gjennom det siste tiåret, men Du fucker med hjertet mitt nå er hans debut.

Da den utkom, gikk den rett inn på bestselgerlista, og Aftenpostens Ingunn Økland skrev i sin anmeldelse blant annet at: «de færreste diktdebutanter formulerer seg like selvsikkert som Fallo. […] Det er den vakre, ignorante, dekadente elskeren som er poetens fryd og smertepunkt. Bokens beste dikt er beiske betraktninger over elskerens vesen og deres relasjon.».

Kjøp Du fucker med hjertet mitt nå som e-bok her

Diktene i debutsamlingen kretser rundt et parforhold som tar slutt, tapet av en far og tomheten som oppstår når man for første gang i livet står helt alene. Jeget i diktene tegnes gradvis opp ved hjelp av ubesvarte setninger og tidvis patetiske, stille rop.

Les fem smakebiter fra Du fucker med hjertet mitt nå her