Blå-gründer Martin Eia-Revheim gjemte seg for sin egen far

Martin Eia-Revheim hadde en svært vanskelig barndom. På Boktips LIVE forteller han om hvordan han til tross for en voldelig far, har endt med å bli en av landets mest suksessrike

Estimert lesetid 2min

Martin Eia-Revheim har i voksen alder hatt stor suksess i kulturlivet. Han er mannen bak kulturscenen Blå, som for mange er den aller viktigste kulturarenaen i hovedstaden. På tross av denne suksessen har Eia-Revheim i alle år båret på en hemmelighet. Martin Eia-Revheim vokste opp med en voldelig far, og barndommen var til tider et eneste stort mareritt.

En vond, men likevel vakker bok

I 2022 kom Eia-Revheim med boken Å sette sammen bitene, og la med det alle kortene på bordet. Boken forteller om en barndom preget av vold, alkohol og psykisk terror mot ham selv, og hans mor. Boken er likevel ikke bare vond, men også preget av lavmeldt galgenhumor, og en god dose musikk og kultur.

Boken ble tatt svært godt i mot da den kom, og Dagbladets anmelder trillet fem på terningen.

Foto av Martin Eia-Revheim
Forfatter og gründer Martin Eia-Revheim hadde en svært vansklig barndom.

Det handler om å leve med traumene

På Boktips LIVE forteller Eia-Revheim om boken, barndommen og om hvordan man lever med slike traumer fra barndommen. For Eia-Revheim er klar på at dette ikke er noe som forsvinner. Dette handler ikke om en suksesshistorie, men om å leve med traumene, på best mulig måte.

Å sette sammen bitene kan du kjøpe her