Boktips’ podcast: Spesialepisode med Lucinda Riley

Lucinda Riley ser ut til å slå alle salgsrekorder med sin siste bok, Den savnede søsteren. I denne spesialepisoden fra Boktips snakker hun med Knut Gørvell om syvende bok i serien om De syv søstre – og letter på sløret om skrivingen av den åttende boka.

Estimert lesetid 3min
Lucinda Riley
Bestselgerdronningen forteller om Den savnede søsteren og skrivingen av bok nummer åtte i en spesialepisode av podcasten vår.

I mai kom Lucinda Rileys etterlengtete syvende bok i De syv søstre-serien. Den savnede søsteren har siden blitt revet ut av hyllene, og ser ut til å slå alle salgsrekorder hittil. Det sier ikke lite; Lucinda Riley har til sammen solgt 1,6 millioner bøker her i landet. Kjøp boka i fysisk format eller som e-bok her.

I forbindelse med lanseringen kunne fansen se Riley selv fortelle om boka i et videointervju med sin norske forlagsfavoritt Knut Gørvell. Nå kan du høre samtalen som podcast:

Elsker Norge

Irske Lucinda Riley skrev sin første bok 24 år gammel, og har siden blitt oversatt til over 30 språk, solgt i 20 millioner eksemplarer på verdensbasis og ligget på bestselgerlistene til både New York Times og Sunday Times. Forfatteren har et helt spesielt forhold til Norge, forteller hun i lanseringsintervjuet.

– Da jeg var veldig liten reiste faren min mye, og en gang kom han hjem og sa at han hadde vært på toppen av verden, i det vakreste landet han noen gang hadde sett. Det het Norge. Han ga med en plate med Peer Gynt-suiten og jeg forelsket meg i musikken.

Å dra til Norge har vært en drøm siden, forteller hun. Derfor ble hun lykkelig da Knut Gørvell inviterte henne hit på en av bokfestene hennes i London for mange år siden. Hun forelsket seg helt da hun endelig fikk oppfylt drømmen om å komme til Norge, og har til og medvurdert å flytte hit flere ganger.

Den savnede søsteren

Den savnede søsteren blir leseren kjent med den mystiske, syvende søsteren, som aldri har bodd sammen med familien D’Apliése. Lever hun i det hele tatt? De seks søstrene setter i gang jakten på henne for å ha henne med på en seremoni for sin kjære avdøde far Pa Salt.

Familiens advokat har ledetråder som kan føre dem til stedet hvor den savnede søsteren befinner seg. Søstrene har et navn, en adresse til en vingård på New Zealand og en tegning av en ring – utformet som en stjerne med sju tagger – som den savnede søsteren bærer. Derfor ber de den ene søsteren, CeCe, som bor i Australia, om å oppsøke vingården i New Zealand.

Nå begynner et kappløp med tiden, og jakten fører søstrene til flere land: New Zealand, Australia, Canada, Frankrike, England og Irland. Men da de nærmer seg kvinnen som kan være den savnede søsteren, forsvinner hun. Ønsker hun ikke å bli funnet? Og er det dem hun flykter fra?

Fikk du med deg dette?