Boktips blir podcast

SkjønnlitteraturBoktips blir podcast

Bokelskere, hør etter (i din foretrukne strømmetjeneste)! På fredag lanserer Boktips podcast, og første gjest ut er Ingvar Ambjørnsen.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Ingvar Ambjørnsen med Boktips podcast logo
Ingvar Ambjørnsen er første gjest ut i Boktips nye podcast.

Sliten i øynene av å lese for mye? Slapp av, på fredag kommer den nye Boktips-podcasten til unnsetning. Ta en pause fra lesingen for å nyte dyptgående intervjuer med noen av Norges mest spennende forfattere. Med god tid, forteller de om bøkene de skriver og bøkene de leser, bøker som har formet dem og bøker alle burde lese.

Kort sagt: Boktips er podcasten for deg som elsker bøker.

Først ut: Ingvar Ambjørnsen

Fredag 8. november slippes første episode, og første gjest ut er selveste Ingvar Ambjørnsen. I år har Ingvar Ambjørnsen gitt oss Elling tilbake 20 år etter forrige Elling-roman. Boktips har besøkt Ambjørnsen hjemme i Hamburg, der han blant annet forteller om hvorfor den høyst elskede karakteren Kjell Bjarne måtte dø:

– Det var ikke noen populær avgjørelse, naturligvis, sier Ambjørnsen i podcasten.

Han forteller også om hvordan Elling ble til, og hvordan han har gjenoppstått. Ambjørnsen forteller også om bøker som har inspirert ham opp gjennom livet. Tre av de viktiste om enn på svært forskjellige måte var: Alistair Maclean, Jens Bjørnebo og Ole Paus.

Utivder Boktips-universet

Som du vet, er Boktips et nettmagasin for alle litteraturinteresserte. I tillegg gir vi ut et gratis papirmagasin som distribueres til bokhandlene.

I høst har vi også arrangert Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset. Det er en litterær kafé, med samtaler, opplesninger, foredrag og musikk – en slags mini litteraturfestival.

Nå tar vi steget ut i enda en ny kanal og er her for å erobre alle litteraturinteressertes ører. Programleder for første sesong er Knut Gørvell, utdannet litteraturviter og salgs- og markedssjef i Cappelen Damm.

Noen av intervjuene er tatt opp på scenen i Cappelen Damm-huset under arrangementene Boktips LIVE. 

Krim-spesial med Hans Olav Lahlum, Gard Sveen og Torkil Damhaug

Den 27. september var en del av arrangementet et krim-spesial. I den andre episoden som publiseres tirsdag 12. november kan du høre tre av Norges ledende krimforfattere Hans Olav Lahlum, Gard Sveen og Torkil Damhaug fortelle om deres nye krimromaner i høst.

Ketil Bjørnstad, Roy Jacobsen, Marte Spurkland og Lars Saabye Christensen

Frem til jul, vil det bli publisert to episoder i uka fra den første sesongen av Boktips. Der vil mange av høydepunktene fra høstens bokhøst være representert. Vi skal ikke avsløre alt her, men kan love intervjuer med Ketil Bjørnstad, Roy Jacobsen, Marte Spurkland, Lars Saabye Christensen, Else Kåss Furuseth, Marte Spurkland og mange flere.

Les også BOK365s omtale av podcasten her.