Boktips’ podcast: Tore Renberg og bøkene

Tore Renberg gjør stor suksess med den kritikerroste romanen «Tollak til Ingeborg». I Boktips’ podcast forteller han om hvilke bøker som har inspirert ham gjennom livet.

Estimert lesetid 2min
Tore Renberg
I dagens podcast-episode fra Boktips intervjues Tore Renberg av redaktør og forfatter John Erik Riley. (Foto: Hilde Renberg Tunsberg)

Tore Renberg er en av Norges ledende forfattere. Han har mottatt en rekke priser for sine mange romaner, blant annet Tarjei Vesaas’ debutantpris, Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. I høst er han aktuell med Tollak til Ingeborg, som har fått kritikerne til å gå av skaftet. I dagens podcast-episode forteller han om romansuksessen, sinte menn og bøkene som har gjort ham til forfatteren han er i dag.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

«Herrejemini, Tore»

Siden Tollak til Ingeborg kom har den høstet den ene strålende anmeldelsen etter den andre, og blitt utropt til en av «høstens sterkeste romaner». Til nå har den fått tre terningkast 6 av kritikerne. VGs 6-anmeldelse hadde den begeistrete tittelen «Herrejemini, Tore». 

I første del av podcasten intervjues Renberg av redaksjonssjef i Cappelen Damms norskavdeling, John Erik Riley. Han er selv en av Norges fremste forfattere. 

Bøker som har inspirert Tore Renberg

I andre del av podcasten forteller Tore Renberg til Knut Gørvell, salgs- og markedsdirektør i Cappelen Damm, om hvilke bøker han har lest gjennom livet og hvordan det har inspirert hans forfatterskap.

Her er det snakk om leseopplevelser fra de aller første barnebøkene lest høyt av foreldrene til de store klassikerne som for eksempel Forbrytelse og straff og Brødrene Karamasov av Fjodor Dostjojevskij.