Boktips’ podcast: Uhyggens mester

Ukens podcast fra boktips byr på Peter Swanson, Anders Roslund, Terje Bjøranger og Gard Sveen.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Anders Roslund
I ukens podcast fra boktips kan du bl.a. høre tidligere vinner av Glassnøkkelen Anders Roslund i samtale med Kari Birkeland.

Boktips’ podcast er i gang med sin sjette sesong, en krimspesial tatt opp under Krimfestivalen 2021. Vi slipper tre episoder i uka hele våren, så det er bare å søke opp Boktips i podcast-appen og trykke ‘abonner’.

Denne uka kan du høre den internasjonale suksessen Peter Swanson, svenske Anders Roslund og Terje Bjøranger og Gard Sveen kjent for sine politiske thrillere.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Den nye Hitchcock

Peter Swanson har hatt stor internasjonal suksess med sine raffinerte thrillere. Bøkene hans er oversatt til mange språk, og han har mottatt en rekke priser for dem. I årets roman Åtte perfekte mord har han skrevet en klassisk krimroman i Agatha Christie-stil.

Her er Peter Swanson i samtale med den kjente radiojournalisten Hilde Sandvik som bl.a. leder NRK programmet «Norsken, svensken og dansken».

Uhyggens mester

Anders Roslund er en svensk forfatter og journalist. Han arbeidet i 15 år for Sveriges Television, blant annet som nyhetsjournalist og som sjef for Kulturnyheterna. Roslund har tidligere utgitt en rekke krimbøker sammen med Börge Hellström, sammen mottok de bl.a. prisen for beste nordiske krimroman Glassnøkkelen for Udyret.

Her er Anders Roslund i samtale med Kari Birkeland.

Politiske thrillere

Terje Bjøranger jobber som politiadvokat i Kripos. Han debuterte i 2012 med Den tredje søsteren. I Barcode (2017) og Business (2019) følger vi den røffe politietterforskeren Charlie Robertsen. På forsommeren kommer Kalifatet, hvor Charlie Robertson og hans politikolleger må jobbe effektivt og godt for å avverge flere tilsynelatende IS-relaterte drap og ikke minst avverge terroraksjoner man frykter er under planlegging.

Gard Sveen brakdebuterte med Den siste pilegrimen. Boken vant Rivertonprisen i 2013, den skandinaviske prisen Glassnøkkelen i 2014, Maurits Hansen-prisen for beste krimdebut og i 2015 også den danske Palle Rosenkranz-prisen for årets beste krimroman. Siden har han skrevet tre kritikerroste politiske thrillere.

Her er Terje Bjørangerog Gard Sveen i samtale med Asbjørn Slettemark