Personvern og Cookies

Boktips.no bruker forskjellige typer cookies / informasjonskapsler for å forbedre nettsidene og brukeropplevelsen, eller til markedsføring.

En informasjonskapsel er en liten tekstfil som lagres i din nettleser. En del informasjonskapsler er nødvendige for at nettsiden skal fungere som den skal. Noen er lagt inn av tredjeparts tjenester som vises på våre sider. Du kan alltid velge å blokkere informasjonskapsler som benyttes til f.eks. markedsføring.

Hvordan administrere informasjonskapsler

De fleste nettlesere er innstilt på å tillate informasjonskapsler automatisk, men du kan selv endre / skru av disse innstillingene. Vanligvis finnes valget i et menypunkt i nettleseren som heter «Innstillinger» eller «Verktøy».

Se oversikt hos Nettvett.no – Slik administrer du informasjonskapsler

Bruk av informasjonskapsler

Sist oppdatert: 6. mars 2018

Analytiske formål

Vi bruker Google Analytics for å gi statistikk om bruken av nettstedet: Hvilke sider og tjenester som blir brukt, hvor brukerne kommer fra, tid brukt på sidene, hvordan brukerne navigerer inne på sidene o.l. Google Analytics sletter personidentifiserende opplysninger og IP-adressen din blir anonymisert. Du kan velge bort Googles bruk av informasjonskapsler ved å gå til Googles Annonseinnstillinger eller NAI.

Google

_ga 
Benyttes av Google Analytics for å spore trafikk på nettsiden med et primært fokus på unike brukere via en unik ID per bruker. ID kan ikke spores til bruker.  Varighet 2 år

_gat 
Benyttes av Google Analytics for å spore trafikk på nettsiden. Varighet 1 minutt

_gid
 Benyttes av Google Analytics for å skille på brukere. Varighet 1 dag

Markedsføring / Tredjeparts informasjonskapsler og sporingspiksler

Disse informasjonskapslene settes av tredjepartstjenester som kan benyttes på vår nettside. Informasjonskapslene brukes bl.a. i tilknytning til annonsering og for å integrere tredjepartsfunksjoner på nettsiden, som videoer, tilbakemeldingsskjemaer eller deling av innholdet vårt i sosiale medier.

  • Vi bruker Google Tag Manager for å hjelpe oss å styre diverse kodesnutter for statistikk og tilpasning.
  • Vi bruker Facebook piksel, slik at vi kan nå deg med våre annonser på Facebook etter at du har besøkt nettsiden. Informasjonskapslene opprettes dersom du er logget på Facebook.

Google Ads

Vi bruker Google Ads for å annonsere i Googles annonsenettverk. Du kan velge bort eller slå av personlig tilpasning av Googles annonser ved å gå til Googles annonseinnstillinger.

CONSENT
Settes av Google. Varighet 20 år.

NID
NID-informasjonskapselen inneholder en unik ID som Google bruker til å huske preferansene dine og andre opplysninger, for eksempel foretrukket språk. Varighet 6 måneder.

1P_JAR
Måler effekten av annonsering. Varighet 6 måneder.

IDE
Måler effekten av annonsering. Varighet 6 måneder.

Facebook

c_user 
Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Varighet 3 måneder

datr 
Benyttes for sporing av mistenkelige brukerpålogginger. Varighet 2 år.

fr 
Benyttes for å forbedre relevansen i markedsføring via Facebook. Varighet 3 måneder.

pl 
Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Varighet 3 måneder.

sb 
Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Varighet 2 år.

wd
Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Varighet 1 uke.

xs 
Informasjonskapsel relatert til funksjonalitet mot Facebook. Varighet 3 måneder.

Øvrige

qca 
Leverandør: Issuu. Samler anonyme data når bruker leser et Issuu-dokument som er embeddet på nettsiden, som antall besøk, tidsbruk og hvilke sider. Varighet 13 måneder.

iutk 
Leverandør: Issuu. Kjenner igjen brukers enhet / datamaskin og hvilke Issuu-dokumenter som har blitt lest.  Varighet 13 måneder.

mc 
Leverandør: Quantserve.com. Samler data om brukers besøk på nettsiden, som hvilke sider som er lastet. Data benyttes for å målrette annonser. Varighet 10 år.