Boktips’ podcast: Aslak Hartberg, Siri M. Kvamme og Bruno Jovanović

Dagens podcast-episode fra Boktips ble tatt opp på Boktips LIVE 7. oktober. Du møter artisten og nå forfatteren Aslak Hartberg, den erfarne skjønnlitterære forfatteren Siri M. Kvamme og romandebutanten Bruno Jovanović.

Estimert lesetid 2min
Aslak Hartberg, Siri M. Kvamme og Bruno Jovanovic

En debutant som drømte om å bli popstjerne. En ringrev. Og en artist som har blitt forfatter. I dagens episode møter du Bruno Jovanović, som fikk gode kritikker for sin debutroman Etter hvert vil øynene venne seg til mørket, Siri M. Kvamme, som har skrevet en sjarmbombe av en roman, og Aslak Hartberg, som endelig er kvitt høydeskrekken og er aktuell med boka Farvel, frykt.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

Farvel, frykt

Aslak Hartberg er kjent som rapper i Klovner i Kamp, komponist og musiker. Han har hovedfag i jazzmusikk ved Norges Musikkhøgskole. Han har drevet med hip hop, grafitti, boksing, snowboard, skating og har reist verden rundt som musiker. I høst har han også debutert som forfatter. Her forteller han om boken Farvel frykt! Fra redd for alt til klar for alt. Boken handler om Aslak Hartbergs angst og hvordan man kan bli kvitt for eksempel høydeskrekk ved eksponeringsterapi.

Oppsiktsvekkende debut

Som barn drømte Bruno Jovanović om å bli popstjerne. I tenårene fantaserte han om å bli skuespiller. Han tenkte ikke at forfatter var noe han kunne bli, selv om han alltid har vært glad i å skrive. Men nå i høst har han altså debutert med romanen Etter hvert vil øynene venne seg til mørket.

Det er en debut som har vekket oppsikt. Adresseavisen har trillet terningkast 5 og skrev «Råsterk debutroman», mens NRK kalte boka «fascinerande» og «lovande». Selv ønsker Bruno Jovanović å vise hvor ødeleggende det er å tro at man kan fikse alle problemene sine på egen hånd.

Vidunderlege Vera

Siri M. Kvamme (f.1975) debuterte i 2001. Siden har hun skrevet tre romaner. Hun bor i Haugesund og har bakgrunn som kulturjournalist og anmelder. I år er hun aktuell med den herlige og morsomme romanen Vidunderlege Vera. Kvamme omtaler hovedpersonen Vera ikke som ondskapsfull, bare desperat. Vera trenger nemlig en jobb i kommunen og har «den draumen at nokon i kommunen skal døy – så hun kan få jobb.»