Over 10 000 på Krimfestivalen 2022: «Den trävligste krimfestivalen i Norden, nei i verden»

KrimbøkerOver 10 000 på Krimfestivalen 2022: «Den trävligste krimfestivalen i Norden, nei i verden»

Rekordmange forfattere førte til rekordstor publikumspågang for Krimfestivalen, som i år endelig var tilbake i fysisk form.

Estimert lesetid 2min
Foto av Romy Hausmann på Krimfestivalen 2022
Tyske Romy Hausmann var en av 25 forfattere som kom tilreisende fra utlandet under Krimfestivalen 2022. (Foto: Slipstream Media)

På de 50 programpostene, som var spredd over tre dager, deltok over 10 000 besøkende i tillegg til over 60 krimforfattere, inkludert 25 fra utlandet.

– Det var fint å igjen få ta et dypdykk i vår store fascinasjon for krimlitteraturen, eller det Knut Nærum kaller vår «dødskos». Festivalen var preget av en utrolig god stemning. Den enorme begeistringen hos publikum ble gjenspeilet av ellevilt glade forfattere som i likhet med oss andre nå i to år har vært mer eller mindre isolerte, sier festivalsjef Knut Gørvell.

Han forteller videre at den svenske krimdronningen Tove Alsterdal hadde følgende konklusjon: «Den trävligste krimfestivalen i Norden, nei i verden», mens finske Elina Backman mente det var «en ufattelig flott festival». 

Festivalsjefer fikk ærespris

Festivalsjef Knut Gørvell forteller også at han er meget stolt over at han og Pip Hallén på vegne av Krimfestivalen fikk Rivertonklubbens ærespris på festivalens åpningsdag. Han var ikke mindre stolt etter tre dager med smekkfulle arrangement i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret.

– Vi har gledet oss og jobbet hard i lang tid for få til Krimfestivalen. På forhånd var vi bekymret for at publikum skulle svikte litt i angsten etter pandemien. Men dette er blitt et kriminelt flott eventyr av en festival. Og om ett år er Krimfestivalen tilbake, melder Gørvell som allerede er i gang med å planlegge neste års programposter.

Datoene for neste års festival blir 23.-25. mars 2023.

Høydepunktene fra Krimfestivalen 2022 i bilder

Her er noen høydepunkter fra Krimfestivalen 2022. Alle foto er av Slipstream Media.