Wisting: Fra bok til serie

Hvordan er det å overføre en av Norges mest populære etterforskere fra bok til film? Her kan du høre Jørn Lier Horst, Sven Nordin og Wisting-seriens regissør Trygve Allister Diesen.

Estimert lesetid 2min
Stillbilde av Wisting
Sesong 1 av Wisting er basert på de prisbelønte bøkene Hulemannen (2013) og Jakthundene (2012). Seriens regissør Trygve Allister Diesen avslører i podcasten vår at det jobbes på høygir med en ny sesong, men at ikke alt er på plass ennå.

Denne episoden av Boktips-episoden ble tatt opp i Teaterkjeller’n i Centralteatret 7. mars. Jørn Lier Horsts bøker om William Wisting er blant den mest leste krimlitteraturen i Norge de siste årene. Da Wisting skulle bli TV-serie, sto man overfor mange utfordringer. Hovedrolleinnehaver Sven Nordin, seriens regissør Trygve Allister Diesen og Jørn Lier Horst forteller om arbeidet med serien. Programleder er Sarah Natasha Melby. 

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Wisting som TV-serie

Jørn Lier Horst er blitt en mer og mer populær forfatter de siste årene. Eventyret begynte – og forsetter med – serien om politimannen William Wisting. I fjor høst kom den 14. romanen i rekken, og den het Illvilje.

Wisting gikk som serie på TV 3 og kan ses på Viaplay. Den ble svært godt mottatt i Norge og internasjonalt. Den er Viaplay Originals største suksess noensinne da den ble lansert i de nordiske landene våren 2019. Den er solgt til mange land og er blant annet nominert til The Edgar Award. Også Sven Nordin fikk mye skryt for sin tolkning av Wisting – «Nordens svar på Clint Eastwood».

Sesong 1 og en ny sesong

Sesong 1 av Wisting er basert på de prisbelønte bøkene Hulemannen (2013) og Jakthundene (2012). Seriens regissør Trygve Allister Diesen avslører i podcasten at det jobbes på høygir med en ny sesong, men at ikke alt er på plass ennå.

I den første sesongen begynner det med at det under en drapsetterforskning gjøres et internasjonalt søk på et fingeravtrykk funnet på åstedet. Søket returnerer med treff i FBI sin oversikt over deres Top ten most wanted persons. Robert Godwin er ettersøkt for en serie drap i Amerika. Nå tyder alt på at han har holdt seg skjult i Norge. Det leder til en gedigen menneskejakt der FBI sender to agenter for å bistå. For å finne morderen må Wisting holde saken hemmelig for pressen – og for journalistdatteren Line.