Døden på norsk med Øistein Borge og Jan-Erik Fjell

Øistein Borge og Jan-Erik Fjell møtes til samtale med Anne Grosvold i dagens krimspesial fra Boktips-podcasten.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Øistein Borge og Jan-Erik Fjell

Har norske krimbøker noe til felles? I denne episoden av Boktips-podcasten møtes to av norsk krims skarpe penner: Øistein Borge og Jan-Erik Fjell. De snakker med programleder Anne Grosvold om bøkene sine, og om det finnes noen fellestrekk i norsk krim. Samtalen ble tatt opp på Krimfestivalen 5. mars i Cappelen Damm-huset.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Internasjonal krim på høyt nivå

Øistein Borge er en av Norges nye krimstjerner, som skriver krimromaner på et høyt internasjonalt nivå. Hans siste roman Jeg er nummer 13 fikk meget gode kritikker, og i mai kommer Bastarden.

Jeg er nummer 13 møter vi igjen kriminaletterforsker Bogart Bull. Han blir sendt til Amsterdam etter at en norsk utvekslingsstudent blir funnet drept i en park utenfor byen, tatt av dage med en boltpistol. I den nederlandske hovedstaden befinner en mann som kaller seg Rezník og betrakter seg selv som en grensesprengende kunstner.

Og Rezník har så vidt begynt. Et nytt drap finner sted, denne gangen med et våpen som forbløffer politiet …

Rivertonpris-nominert

Jan-Erik Fjell har siden brakdebuten i 2010 – Bokhandlerprisvinneren Tysteren – skrevet fem kriminalromaner om Anton Brekke. Fjell var da den yngste forfatteren som noen gang har fått Bokhandlerprisen. På Krimfestivalen ble det offentliggjort at hans siste roman, Gjemsel, er en av de nominerte til Rivertonprisen. 

Gjemsel begynner med at enn ung kvinne blir funnet drept. To år tidligere rømte seriemorderen Stig Hellum under en fangetransport. Drapet bærer hans signatur, og Anton Brekke vet to ting med sikkerhet: Stig Hellum har våknet fra dvalen. Og han kommer ikke til å stanse av seg selv.