Norsk true crime: Virkeligheten overgår fantasien

Noen ganger er virkeligheten verre enn krimlitteraturen. I dagens true crime-episode av Boktips’ podcast får du høre om noen av de mest oppsiktsvekkende drapene i Norge.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Monika N. Yndestad og Lasse Lindtner
Krimforfatter Monika Yndestad har skrevet podcasten Drapsmysterier for Storytel. Sammen med innleser og skuespiller Lasse Lindtner forteller hun om drapssakene som overgår fantasien i dagens podcast-episode.

Denne podcast-episoden ble tatt opp på Krimfestivalen lørdag 7. mars, under programposten «Drapsmysterier: Virkeligheten overgår fantasien». Basert på en av de store suksessene fra Storytel, podcasten Drapsmysterier, handler det om flere av de mest oppsiktsvekkende kriminalsakene i Norge, som Schnitler-saken og Siren-saken. I podcasten møter du krimforfatter Monika N. Yndestad, som har laget serien, og skuespilleren Lasse Lindtner som er innleser.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Groteske dødsfall

I podcasten kan du høre Monika N. Yndestad fortelle om noen av de virkelige og oppsiktsvekkende drapene som Drapsmysterier-serien handler om. Hør for eksempel historien om Carl Jacob Schnitler, som 29. november 1962 gjorde seg til Bergens mest forhatte mann. Fjorten år gamle Rita skulle bare gå de ti minuttene bort til en venninne, men kom aldri tilbake.

Journalistkrim

I tillegg til å skrive Drapsmysterier-serien for Storytel har Monika N. Yndestad skrevet fire krimromaner, med journalisten Alice Bratt i hovedrollen. Hun fikk Maurits Hansen-prisen for krimdebuten Jentene fra balletten i 2013. Hennes siste, Ulmebrann, har akkurat kommet ut i pocketutgave.  

Ulmebrann står en buss i full brann i en tunnel i Bergen. Alice Bratt, journalist i BA, skjønner raskt at dette ikke er en vanlig trafikkulykke. Hva er det som skjuler seg i det utbrente vraket? For Alice blir saken dypt personlig. I bussen var en av hennes gode venner, Hassan. Mens han ligger kritisk skadet på sykehuset, begynner Alice å få e-poster. Det er ni dager til byens nye ordfører skal velges.