Alex Michaelides, forfatteren bak vinterens krimsensasjon

Frem mot påske slipper vi daglige podcaster med samtaler med de mest spennende krimforfatterne akkurat nå. Først ut er mannen bak krimsensasjonen Den tause pasienten, Alex Michaelides.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Alex Michaelides
Alex Michaelides har fått mottatt strålende anmeldelser for Den tause pasienten.

Da Krimfestivalen nylig gikk av stabelen ble Cappelen Damm-huset og Centralteatret fylt med noen av verdens mest spennende krimforfattere akkurat nå. I en helt ny krimspesial-sesong av Boktips’ podcast slipper vi daglige episoder, hver dag frem til påske! I sesongen får du høre samtaler med spennende krimforfattere fra inn- og utland, tatt opp på scenen under Krimfestivalen.

Først ut er Alex Michaelides, som står bak vinterens store krimsensasjon. Den tause pasienten har ligget på toppen av bestselgerlista i flere uker. Hør episoden her:

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Vinterens krimsensasjon

Den tause pasienten har fått strålende kritikk verden over. Her hjemme har den også fått usedvanlig gode anmelder, med terningkast 6 i både VG og Bok365. Leserne ser også ut til å la seg begeistre, og har sørget for at boka holder seg på toppen av bestselgerlista uke etter uke.

Alex Michaelides (født 1977) har lenge jobbet som manusforfatter for filmer og TV-serier. Den tause pasienten er hans debutroman. Den gikk rett til topps på New York Times bestselgerliste, og den ble den nest mest solgte skjønnlitterære boken på Amazon.com i 2019.  

Skyter ektemannen i ansiktet

Den tause pasienten blir vi kjent med Alicia og ektemannen Gabriel, som hun elsker høyt. Plutselig skyter hun ektemannen fem ganger i ansiktet, og slutter å snakke både til politi og helsepersonell. Hun dømmes til å sone på psykiatrisk sykehus. Spekulasjonene og teorien om henne er mange. I pressen og under rettssaken blir hun kalt både helgen og heks. Det grufulle drapet forblir en gåte.

Seks år etter tragedien søker Theo Faber jobb på sykehuset der Alicia er innlagt. Han har tro på at han skal klare å behandle henne, selv om mange psykologer har forsøkt før ham uten hell. Leseren blir tatt med inn i terapirommet og innenfor veggene på en mentalinstitusjon. Men hvordan behandler man en pasient som ikke sier et ord?

Ønsker seg Brad Pitt til filmatisering

Alex Michaelides var en av de 15 utenlandske forfatterne på Krimfestivalen. Denne Boktips-episoden er opptak av samtalen han hadde på scenen med Aslak Nore, som er forlagsredaktør og forfatter. For sin siste krimroman Ulvefellen fikk Nore Rivertonprisen for beste krimroman i 2017.

Nore spør blant annet hvem Michaelides ønsker skal spille hovedrollene i filmen, som nå skal lages av boken. Michaelides forteller at han syns Brad Pitt ville passe i den mannlige hovedrollen, og at han egentlig skrev den kvinnelige til en av sine skuespillervenner. Dessverre måtte hun si nei, da hun allerede har spilt hovedrollen i Gone Girl. Michaelides forteller også om sitt nære vennskap med Urma Thurman som han mener har en helt unik intellektuell kapasitet.