Krimfestivalen 2022: 60 krimforfattere inntar Oslo 17.-19. mars

KrimbøkerKrimfestivalen 2022: 60 krimforfattere inntar Oslo 17.-19. mars

Rekordmange krimforfattere fra inn- og utland kommer når gratisfestivalen arrangeres for 11. året på rad. Anne Holt er årets festivalforfatter.

Estimert lesetid 3min
Foto av Anne Holt med logoen til Krimfestivalen
Anne Holt er årets Festivalforfatter når Krimfestivalen 2022 går av stabelen i Oslo 17.-19. mars. (Foto: Anna-Lena Ahlström)

Etter flere år med koronarestriksjoner, mye usikkerhet og kreative, digitale løsninger, kan festivalsjef Knut Gørvell endelig igjen invitere til full fest for krimleserne. 17. – 19. mars blir det for ellevte gang arrangert krimfestival i Oslo med over 50 gratis publikumsarrangement. På programmet til Krimfestivalen 2022 finner man alt fra kriminell frokost, krimkafe, krimquiz, fredagspils med Tom Egeland og Knut Nærum i fri dressur til festkveld med Krimteatersport og fengslende samtaler.

Meld deg på Krimfestivalen 2022 på Facebook, og les mer på krimfestivalen.no.

Ny rekord med 60 forfattere

Rekordmange krimforfattere deltar på festivalen. Nesten hele den norske krimeliten vil bli å se å scenen. Blant dem er:

Kommer til Krimfestivalen 2022: Jørn Lier Horst. (Foto: Bonnier Norsk Forlag)
 • Anne Holt (Festivalforfatter)
 • Unni Lindell
 • Torkil Damhaug
 • Hans Olav Lahlum
 • Trude Teige
 • Helene Flood
 • Tom Egeland
 • Jørn Lier Horst
Kommer til Krimfestivalen 2022: Alex Michaelides.(Foto: Andrew Hayes-Watkins)

Hele 25 forfattere kommer tilreisende fra utlandet, blant andre:

 • Alex Michaelides
 • Romy Hausman
 • Clare Mackintosh
 • David Lagercrantz
 • Jens Lapidus
 • Kristina Ohlsson

Se fullstendig liste over årets forfattere nederst i saken eller på krimfestivalen.no.

Anne Holt er festivalforfatter på Krimfestivalen 2022

Årets festivalforfatter er Anne Holt. Det blir dermed et særlig fokus på Holt og hennes forfatterskap, og hun vil blant annet åpne festivalen med en prolog. Anne Holt er en av Norges fremste og mestselgende krimforfattere.

Siden debuten Blind gudinne (1993) har hun solgt nærmere ti millioner bøker på verdensbasis. Hun har mottatt en rekke priser, blant annet Bokhandlerprisen og Rivertonprisen. Hun har også vært nominert til den prestisjetunge amerikanske The Edgar Award, som én av bare tre skandinaver i historien. Flere av bøkene hennes har blitt filmatisert, både for kino og TV.

Tidligere Festivalforfattere har vært Karin Fossum, Gunnar Staalesen, Jo Nesbø, Jørn Lier Horst, Unni Lindell, Torkil Damhaug og Tom Egeland.

I fjor ble hele festivalen filmet. Du kan fortsatt gjenoppleve alle høydepunktene fra Krimfestivalen 2021 på Boktips’ YouTube-kanal:

En av verdens fremste krimfestivaler

De siste årene har vært en gullalder for nordisk krim. Krimfestivalen ønsker å utforske dette fenomenet og sette nordisk krim inn i et internasjonalt perspektiv. Den første festivalen ble arrangert i 2012. Festivalen ble umiddelbart en stor suksess og avisen The Guardian har trukket fram Krimfestivalen som en av verdens fremste krimfestivaler.

I Cappelen Damm-huset og Centralteatret

De fleste arrangementene finner sted i Cappelen Damm-huset i Akersgata i Oslo. På ettermiddagene er det i tillegg arrangement i Teaterkjeller’n under Centralteatret, og på kveldene er det festkvelder på Centralteatret. Hver dag blir det også bokkaféer hos Norli i Universitetsgata.

Krimfestivalens hovedarrangører: Cappelen Damm og Krimklubben

Cappelen Damm og Krimklubben er hovedarrangører av Krimfestivalen. Festivalen blir arrangert i samarbeid med Rivertonklubben, Oslo Nye Teater Centralteatret, Norli. Også Aschehoug forlag, Gyldendal Norsk Forlag, Kagge forlag, Vigmostad & Bjørke, Bonnier Norsk Forlag, Forlaget Press, Harper Collins og Papermoon forlag bidrar.

Meld deg på Krimfestivalen 2022 på Facebook, og les mer på krimfestivalen.no.

Plakat over forfatterne på Krimfestivalen 2022