Makaber Noir med Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud

I episode to av Boktips’ krimspesial snakker den nye nigerianske stjernen Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud med Hilde Sandvik om sine makabre krimromaner.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud
I dagens krimspesial snakker Oyinkan Braithwaite og Ingar Johnsrud om hvorfor mange krimbøker er så makabre, og hvordan de ble inspirert til å skrive bøkene sine.

Hver dag frem mot påske slipper vi en episode av Boktips’ podcast krimspesial. I dag kan du høre det nigerianske stjerneskuddet Oyinkan Braithwaite, som har tatt bokverdenen med storm med sin Min søster er seriemorder. I samtale med Ingar Johnsrud, som fikk sitt store gjennombrudd med Wienerbrorskapet, og programleder Hilde Sandvik, er det duket for makaber noir.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

«Tiårets beste roman»

Min søster er seriemorder av Oyinkan Braithwaite er hennes debutroman, og den har tatt verden med storm. Foruten å bli nominert til den prestisjetunge Booker-prisen, har Braithwaite fått en mengde panegyriske anmeldelser. The Guardian kalte henne «en litterær sensasjon» og New York Times skrev: «Skarp, eksplosiv og hysterisk morsom». The Washington Times mente at Min søster er seriemorder kunne være «tiårets beste roman».

Hovedpersonen Korede i Min søster er seriemorder blir avbrutt i en middag av et nødanrop fra søsteren Ayoola, og hun vet hva hun må gjøre: Finne frem blekemiddel, gummihansker og nerver av stål. Dette er den tredje kjæresten Ayoola har drept. Korede vet at hun burde ha gått til politiet, men hun er glad i søsteren sin, og som man sier: Familien kommer først.

Makaber Noir

Ingar Johnrsud var journalist i VG og dekket bl.a. Knutby-saken da han var korrespondent i Sverige. Det inspirerte ham til krimromanen Wienerbrorskapet. Den fikk strålende mottakelse og ble solgt til 20 land. Siden har han skrevet to kritikerroste krimromaner til med politietterforskeren Fredrik Beier. 

I Boktips-episoden forteller de to forfatterne om sine romaner, de snakker om hvorfor mange krimromaner er så makabre og hvordan de ble inspirert til å skrive romanene sine. Hilde Sandvik er programleder. Hun var tidligere debattredaktør i Bergens Tidene og er nå redaktør for Broen xyz.