Boktips’ podcast | Sesong 13 | 2024

Bli med bak bøkene til dine favorittforfattere i Boktips’ podcast!

Estimert lesetid 4min
Foto av Henrik Langeland og Gine Cornelia Pedersen med logo til «Boktips' podcast»
Henrik Langeland og Gine Cornelia Pedersen er blant forfatterne du kan høre i sesong 13 av Boktips’ podcast.

I sesong 13 av Boktips’ podcast får du som i de andre sesongene bli med bak bøkene til dine favorittforfattere. Hver uke får du høre intervjuer om noen av denne vårens aktuelle bokutgivelser. Opptakene er gjort i forbindelse med arrangementet Boktips LIVE på Cappelen Damm-huset våren 2024.

Hør Boktips’ podcast i din foretrukne strømmetjeneste:

Boktips’ podcast: Sesong 13

Episode 1 | Jakten på en serieovergriper | Anne-Britt Harsem

Dette er historien om Stine, som i flere år ble utsatt for overgrep av en mann kalt Otto, og som oppdaget at hun ikke var det eneste offeret.

Rollene ble byttet om. I to år jakter hun på serieovergriperen, samler bevis før hun går til politiet. Etterforskningen avdekker flere ofre, og takket være Stine kan politiet pågripe mannen, reise tiltale og få ham dømt.

Episode 2 | Er årets påskekrim satt til Iran? | Eva J. Stensrud

Skyggeadvokaten er en dagsaktuell og altoppslukende kriminalroman. Tidligere serieromanforfatter Eva Stensruds debut som krimforfatter fremstår ikke bare som en elegant, storslått og intelligent fortalt thriller, men er også uhyggelig virkelighetsnær.

Bakteppet er Khomeinis maktovertakelse i Iran i 1979, som tvinger en norsk ambassaderåd i Teheran og hans iranske kone på flukt, sammen med medlemmer av hennes familie.

Mange år senere treffer vi flyktningene igjen i Norge i 2017, i og utenfor et iransk eksilmiljø. De har utdannet seg til leger og advokater, lever sammen med nordmenn, eller uten. En dag blir en iransk kvinne fra dette miljøet, Anna, funnet død i sitt hjem på Nesodden, og mistanken rettes mot mannen hun en gang forrådte. På grunn av koblingen til Iran blir etterforskningen et samarbeid mellom overbetjenten i Kripos, Asbjørn Skar, og PST-etterforskeren Liv Lindemann. Men er det egentlig i fortiden svaret på drapsgåten ligger?

Episode 3 | En poetisk rapport fra næringslivet | Martin Svedman

Diktsamlingen Finans av Martin Svedman, som tidligere har utgitt samlingen Når jeg drikker, er en poetisk rapport fra det norske næringslivet og gir samtidig et poetisk uttrykk til et økonomisk alvor som er en del av vår samtid.

Det er dårlige tider: Ingen klatrer lenger på noen karrierestige, hverdagen består av sluttpakker, nedskjæringer og satsninger som legges på is.

Diktsamlingen følger en navnløs ansatt i konsulentbransjen. Han begynner i det små, men jobber hardt og blir mer og mer fakturerbar. Han blomstrer mens han stiger i gradene og vil gjøre alt for sine kunder. Men hva skjer når en middelmådig bedrift begynner å blø? Da sitter de ansatte igjen med svært lite.

Episode 4 | Å være klarsynt | Kari Opsal

Åpenhet og undring kan gi livet en ny dimensjon, der det er plass til både store, uforklarlige mirakler og mindre hverdagsmagi. Hvorfor er du her? Finnes det en vei for deg som er riktigere enn en annen i livet? Er vi alle egentlig ett?

I boka «Spirituell» deler klarsynte Kari Opsal sine egne erfaringer, praktiske metoder og teknikker, og gir deg en rekke verktøy for å få bedre kontakt med din indre stemme og intuisjon.

Gjennom bokas mange praktiske øvelser vil du utvikle og bli tryggere på dine egne spirituelle evner. Du lærer om ulike spirituelle fenomener og hvordan du kan lese energier og få kontakt med den andre siden.


Episode 5 | Å snakke med tenåringen | Kirsten Holtmon Resaland og Henriette Steenstrup

Barne- og ungdomspsykolog Kirsten Resaland har jobbet med barn og unge i ulike fora de siste tjue årene. Hør henne i samtale med «Pørni»-skaper, skuespiller og tenåringsmor Henriette Steenstrup.

Redaktør Line Kristiansen introduserer.

Hvorfor svarer hun unnvikende når jeg spør om hvordan det var på skolen i dag? Hvordan kan jeg vite om det er noe som er galt når han aldri sier noe?

Mange foreldre ønsker seg oppriktige svar når vi lurer på hvordan tenåringen har det, og vi håper at de vil prate med oss dersom det har skjedd noe. Men hvordan skal vi få det til?

Snakk til meg! henvender seg ikke bare til foreldre, men også til lærere, fastleger og andre som har nytte av et bevisst forhold til kommunikasjon med ungdom.

Relaterte artikler

Relaterte podcaster