Lise Finckenhagens chili cheese toast og andre helt enkle oppskrifter

Hobby, mat og fritidKokebøkerLise Finckenhagens chili cheese toast og andre helt enkle oppskrifter

«Lise – helt enkelt» er den perfekte boka til barna som forlater redet. Gi dem gaven av god mat!

Estimert lesetid 2min
Lise Finckenhagens chilli cheese toast
Lise Finckenhagen har laget den eneste kokeboken du trenger å sende med barna når de flytter ut. (Foto: Lise Finckenhagen)

Lise Finckenhagen, eller «Kokke-Lise», er en av Norges dyktigste og mest populære matformidlere, kjent fra bl.a. NRKs Frokost-tv, Masterchef, VG Helgs matspalter og som forfatter av en rekke kokebøker.

I hennes nye Helt enkelt lærer hun nybegynnerkokkene (enten det gjelder seg selv eller de litt større barna) å lage alt fra det helt grunnleggende, som å koke egg, via deilige varianter av toast og til «mammas butter chicken». Alt krydret med en rekke gode tips og triks, så barna slipper å å ringe deg for å høre hvor lenge pastaen skal koke.

I kjent Lise-stil får du verdens beste pastarett, saftige burgere, herlige salater, smakfulle sandwicher, uimotståelige desserter og en lang rekke andre retter som garantert gir deg mye vann i munnen. Du får også en rask innføring i sauser, dressinger og tilbehør som er greit å kunne.

Møt Lise Finckenhagen på Boktips LIVE 1. november! Meld din interesse på Facebook her.

En toast for selve livet!

Helt enkelt er blitt til til ære for hennes to sønner, Herman og Lukas, og har vært i Lises tanker siden guttenes far gikk bort i en ulykke i 2020. Toasten har vært viktig for Lise Finckenhagen og familien gjennom hele livet. Her er hva hun selv skriver om den i boken:

«Gravid med eldstemann var toast det eneste jeg klarte å få i meg da formen lugget. Så han har bokstavelig talt fått det inn gjennom navlestrengen. Siden den gang har livet bydd på fantastiske oppturer og knallharde knyttneveslag. Men vi har alltid hatt toast. Vi har spist toast med tårene nedover kinnene våre, tårer av sorg og tårer av latter. Så la oss ta en toast alle sammen, en toast for selve livet.»

Chili cheese toast:

Hva du trenger til 2 stk.:

4 skiver brød, gjerne toastbrød

1 ss kremost naturell eller majones

4 tykke skiver cheddar

1 grønn chili, jalapeno

smør til steking

Hva med litt deilig chili cheese toast til lunsj? (Foto: Lise Finckenhagen)

Fremgangsmåte:

1. Smør to av skivene med kremost eller majones. Legg på to skiver cheddar og finsnittet chili på de andre skivene og topp med de smurte skivene.

2. Stek toasten i en stekepanne med litt smør til brødet er sprøtt og gyllent, og osten har smeltet. Eller stek den i et toastjern.