Hør Else Kåss Furuseth i Boktips’ podcast

Podcasten vår er tilbake med ny sesong! I første episode hører du Else Kåss Furuseth fortelle om de snåle barnebøkene hun liker.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Else Kåss Furuseth
Hør Else Kåss Furuseth fortelle om den gangen hun ødela 17. mai for en gammel mann i andre sesong av podcasten vår.

Boktips’ podcast er tilbake, og først ut i andre sesong er Else Kåss Furuseth. I tillegg til å få nordmenn til å gråte og le på TV har komikeren skrevet to bøker og utsolgte stykker for scenen. I podcasten forteller hun om fjorårets venninnebok Kan alle sjekke kalenderen?, og bøkene som har betydd mest for henne. 

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Alle episodene av Boktips’ podcast finner du her!

Å tulle med selvmord

Både Else Kåss Furuseths mor og bror tok livet sitt. Med utgangspunkt i egne erfaringer med selvmord skrev hun forestillingen Kondolerer, som hadde stor suksess på Nationaltheatret og senere også har vært vist på NRK. I podcasten forteller Else om hvordan hun turte å lage et morsomt teaterstykke om noe så tragisk som selvmord.

Feen som ler seg tykk

Else Kåss Furuseth trekker fram flere bøker som har betydd mye for henne, noen litt snodiere enn andre. En av dem er Eventyret om feen Smørkrem, en illustrert barnebok av CAM, som hun fant på morens gamle barnerom da hun var liten. Boka handler om en fe, som blir tykkere og tykkere jo mer hun ler. Til slutt sprekker hun, hun blir en tynn og vakker fe. Den har bodd inne i henne hele tiden! 

Den verste 17. mai siden krigen

I Boktips podcasten forteller Else Kåss Furuseth også om flere av hennes mislykkete komistunts. Den beste eller verste der var da hun holdt 17. mai-tale på Jessheim. Oppe i all høytideligheten ble Else fjernstyrt av en annen komiker, og det førte til masse tullprat og obskøne gester. Det falt ikke i god jord og ble en skandale. Else traff senere en gammel mann som bittert sa til henne at hun hadde ødelagt 17. mai for ham, og at dette var blitt den verste 17. mai siden krigen.