Dette er Boktips LIVE | Info og program

UkategorisertDette er Boktips LIVE | Info og program

Boktips LIVE byr på gode samtaler med aktuelle forfattere én gang i måneden – helt gratis.

Estimert lesetid 7min
Boktips LIVE byr på gode samtaler med aktuelle forfattere én gang i måneden – helt gratis.

Boktips LIVE er et av Cappelen Damms mest populære arrangementer. Det er en form for mini-litteraturfestival med både kjente og helt nye forfattere fra mange forskjellige sjangre – alt på én kveld. Baren er åpen og forfatterne signerer. Og det beste av alt? Det er helt gratis! Boktips LIVE finner som regel sted på onsdager, ca. én gang i måneden. Alltid i Halvbroren bokkafé i Cappelen Damm-huset.

Program | Boktips LIVE

Her er programmet for Boktips LIVE høsten 2023. Alle arrangementene begynner kl 18:00. Dørene åpner kl 17:30 i Halvbroren bokkafé.

Boktips LIVE høsten 2023 (klikk under for å hoppe direkte til detaljert program for hver dato):

Meld deg på Facebookarrangementet for alle høstens Boktips LIVE her.

Onsdag 30. august

Forfattere: Vigdis Hjorth, Lars Saabye Christensen, Amalie Kasin Lerstang og Karin Fossum

Musikk: Mathias Eick

Vigdis Hjorth kommer til Boktips LIVE
Foto: Sara Angelica Spilling

Vigdis Hjorth blir unisont hyllet for sin roman av høsten, Gjentakelsen. Terningkast 6 i VG, og Aftenposten mener romanen «blåser leseren av banen». «Vigdis Hjorth skriver med uovertruffen kraft om traumer, sannhet og diktning», skriver Vårt Land. Det er bare å glede seg til å møte en forfatter i storform.

Lars Saabye Christensen kommer til Boktips LIVE
Foto: Lina Hindrum

Lars Saabye Christensen markerer 70-årsjublieet med ikke mindre enn tre bokutgivelser: Én samtalebok, én samling av sangtekster – og selvfølgelig: En helt ny roman. I Vrakeren møter vi Jørgen Ribe med en far som er disponent på BananMatthiessen. De bor på Frogner, og på loftet holder faren på å bygge en modell av slottet i en fyrstikkeske. En dag flytter det inn en ny familie i gården med en gutt, Carl, på Jørgens alder, og det utvikler seg et vennskap mellom dem.

Amalie Kasin Lerstang kommer til Boktips LIVE

Foto: Lina Hindrum

Amalie Kasin Lerstang har med romanen Rikt er et folk som har skogen skrevet en morsom og underfundig fortelling om avmakt og kjærlighet, om menneskets forhold til naturen som går tapt, om en altoppslukende forelskelse, furutrær, søppeldunker, om frykten for å mene noe i lokalavisa, og ikke minst: om å være en hemsko for utviklinga.

Karin Fossum kommer til Boktips LIVE

Foto: Pia Sønstrød

Karin Fossum befester sin posisjon som en av Norges aller største krimforfattere med sin tredje bok i Eddie Feber-serien, Farvel, Farah Diba. «I verdensklasse. Karin Fossum er tilbake i toppform», mener Dagbladets Cathrine Krøger. I Nettavisen skriver Arild Rønsen at Fossum «er i en helt egen klasse», og mener at hun «får til alt en forfatter kan få til».

Mathias Eick står for musikken denne kvelden. Han er en multi-instrumentalist og komponist og regnes som en av Europas ledende trompetister. Han har med seg en av landets ledende pianister: Andreas Ulvo.

Onsdag 20. september

Forfattere: Nadia Ansar, Lotta Elstad, Erlend Loe, Dag O. Hessen og Hans Olav Lahlum

Foto: Lars Petter Pettersen

Nadia Ansar har allerede blitt et kjent navn for mange lesere gjennom ektemannen Abid Rajas bestselgerbok, Min skyld – men Nadias stemme manglet. Denne høsten har hun debutert som sakprosaforfatter med Min skam, og det til stor jubel fra kritikerne. Dagbladet triller 6 på terningen og skriver «viktig og sterk [..] En nær og presis fortelling om skam, fortielse og taushetens pris», VG mener i sin 5’er-anmeldelse at Ansar skriver «krystallklart om skam» og at hun «løfter sin individuelle historie om skam og sårbarhet til en fortelling mange kan lære av». Aftenposten påpeker at Min skam er en «direkte samfunnsnyttig bok når Ansar mot slutten presenterer en faglig fundert metode for forsoning» og Bok365 finner, som VG, fram 5’eren og mener boka er «velskrevet og viktig».

Foto av forfatter Lotta Elstad
Foto: Oda Berby

Lotta Elstad går denne høsten mot sitt store gjennombrudd som forfatter med romanen Xiania 1, den første boka i en planlagt trilogi. Etter en lansering preget av lovord fra kritikerne gikk boka rett inn på bestselgerlista. Danskene har dessuten like godt kjøpt hele trilogien til rekordsum og har hyret inn forfatterstjernen Thomas Korsgaard som oversetter. Kom og få med deg en av forfatterne som med stor sannsynlighet vil prege bok-Norge de neste åra.

Foto av Erlend Loe
Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss

Erlend Loe kan som få andre overraske med historiene han serverer, samtidig som stilen alltid, og heldigvis, er umiskjennelig «loesk». I hans nye roman Drømmenes sykkelregister møter vi Solveig som får en sykkel stjålet i en drøm og oppdager at forsikringen ikke gjelder for sykler som stjeles i drømme. Hun føler seg alene og er ikke på plass i livet sitt. Hun sliter litt med kjærester også. Hun har hatt altfor mange av dem på kort tid og jobber med å få ned kjæresteprosenten pr. år. Solveig skifter også etter hvert navn til Sara, så til Fleur og senere til Flexie-Belle. Samtidig fortsetter sykler å forsvinne i drømmene hennes. Hun blir raskt en frontfigur for mennesker som er lei seg og mistilpass etter å ha blitt frastjålet sykler i drømme, og etablerer bl.a. et register som mottar registreringer fra hele verden.

Foto av Dag O. Hessen
Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss

Dag O. Hessen har denne høsten med Jervesporet utgitt sin hittil mest personlige bok. Klassekampen mener boka vil få plass blant årets beste sakprosabøker og at den byr på en fantastisk naturopplevelse. Vårt Land sammenligner Hessen med Thoreau, mens Aftenposten mener han står godt på egne ben. I boka er Hessen tilbake på det samme stedet hvor han 50 år tidligere sammen med faren måtte oppgi å følge et jervespor i snøen. Han vil plukke opp sporet av jerven som unnslapp ham. I jakten på dyret finner Hessen også minner fra en tapt barndom, og spektakulær natur som dessverre framstår krympende.

Foto av Hans Olav Lahlum
Foto: Agnete Brun

Hans Olav Lahlum fyller i september 50, og er fortsatt like produktiv og allsidig. Denne høsten kommer både krimmen Terningmorderen, som er den ellevte boka om K2 og Patricia, og en stor biografi om AP-legenden Thorbjørn Berntsen. Og dette er bare forfattervirksomheten. I tillegg kjenner du ham selvsagt også som sjakkekspert på TV, politiker – og ikke minst verdensrekordholder for tidenes lengste intervju (30 timer!).

Musikk:
«Gyldne Vakuum»: Håvard Dahle, Marius Width, Karl Wiker

Onsdag 11. oktober

Forfattere: Else Kåss Furuseth, Nhu Diep, Bjørn F. Rørvik, Agnes Lidbeck og Marco Elsafadi

Musikk: Bjørn Tomren

Onsdag 1. november

Forfattere: Hans Olav Lahlum, Gard Sveen, Lise Finckenhagen og Lars Saabye Christensen

Musikk: Gro Dahle, Knerten (Olaf Kamfjord), Jon Røsslund, Reidar Vinje Stensvold og Amund Maarud

Julesanger basert på Gro Dahles diktsamling Gave

Dette er Boktips LIVE

  • Sted: Cappelen Damm-huset, Akersgata 47/49
  • Tid: Onsdag eller torsdag, ca. én gang i måneden
  • Inngang: Gratis

Tidligere Boktips LIVE som video og podcast

Boktips LIVE har blitt avholdt ca. én gang i måneden siden 2019. Hver Boktips LIVE-kveld er Halvbroren bokkafé full av bokelskere og aktuelle forfattere. Knut Gørvell er programleder og intervjuer forfatterne på scenen. Ofte inviterer vi musikalske gjester, blant dem: Mathias Eick, Bjørn Tomren, Hilde Lousie Aabjørnsen og Knut Reiersrud.

Boktips LIVE blir filmet og intervjuene blir lagt ut her på boktips.no i etterkant av arrangementet.

Her kan du se tidligere intervjuer med kjente skjønnlitterære stjerner som Vigdis Hjorth, Lars Saabye Christensen, og Roy Jacobsen, samt sakprosaforfattere som Ella Marie Hætta Isaksen, Dag O. Hessen, eller Tinashe Williamson, for å nevne noen.

Intervjuene kan du også høre som podcast.

Hør Boktips’ podcast i din foretrukne strømmetjeneste: