Jonathan Franzen og mytologien

Jonathan Franzen har fått strålende kritikk for sin siste bok, «Korsveien». I Boktips’ podcast snakker han om tematikken han vil utforske i den varslede trilogien.

Estimert lesetid 2min
Jonathan Franzen
Jonathan Franzen fikk sitt gjennombrudd med romanen «Korrigeringer» (på norsk i 2002). Han stadfestet posisjonen som sin generasjons ledende forfatter med romanene «Frihet» (2010) og «Renhet» (2015). I ukas podcast prater han om sin nye roman, «Korsveien». (Foto: Shelby Graham)

Jonathan Franzen er kalt «et litterært geni for vår tid». Hans siste roman, Korsveien, fikk Knut Hoem i NRK til å skrive at «Jonathan Franzen er djevelsk god til å lage disse bredt anlagte fortellingene. Han er en gudbenådet forteller.»

Boka er den første i en varslet trilogi, som har fått navnet A Key to All Mythologies. Franzens utgangspunkt for romanen var blant annet et ønske om å utforske mytologiens rolle hos religiøse såvel som ikke-religiøse, forteller han i podcasten vår denne uka.

– Jeg prøver å si noe om religion, men jeg har nok ikke formulert det fullstendig ennå, ikke for meg selv en gang, sier han i intervjuet.

Hør hele episoden, og resten av denne ukas podcaster fra Boktips her:

Boktips med Jonathan Franzen

Boktips med Henrik Langeland

Boktips med Iram Haq

Boktips med Johanne Engelund Tjøstvold

Boktips med Bjørn Samset