6’er til Amy Engels psykologiske thriller: – Beksvart, men utrolig god

Psykologisk krimPsykologisk krim6’er til Amy Engels psykologiske thriller: – Beksvart, men utrolig god

Noen ganger er svarene mørkere enn spørsmålene. I «Hjem til mørket» skriver Amy Engel om en sørgende småbarnsmors hevn.

Estimert lesetid 4min
Foto av forfatter Amy Engel
I Amy Engels beksvarte «Hjem til mørket» opplever småbarnsmoren Eve Taggert alle foreldres verste mareritt. (Foto: Trish McBrown Photography)

På jakt etter kvalitets-påskekrim? Da kan Amy Engels første bok på norsk, Hjem til mørket, være et godt valg.

Dagbladet gir Hjem til mørket terningkast 6 og skriver:

«Amy Engel har skrevet en skjebnesvanger krim fra det lutfattige hvite Amerika. Med det verste morsportrettet jeg har lest».

Boka fikk dessuten strålende mottakelse i England da den kom ut. The Guardians anmelder mente at den var «kompromissløs, rå og briljant».

En småbarnsmors verste mareritt

I denne beksvarte perlen av en psykologisk krim opplever småbarnsmoren Eve Taggert alle foreldres verste mareritt, og én ting overskygger sorgen: ønsket om hevn.

Eve kommer ikke til å gi seg før hun finner svaret på hvem som drepte datteren hennes på lekeplassen. Men noen ganger er svarene mørkere enn spørsmålene. Noen ganger er det kanskje bedre å ikke vite.

Hjem til mørket er en gripende og rå psykologisk thriller om kjærlighet og tap, en rystende historie om arvesynd og familiebånd. Det er mørkt, sårt og vondt, og utrolig spennende. Du leser med høye skuldre, og den overraskende twisten kommer til å slå knockout på de fleste.

Skjebnesvangert fra det fattige hvite USA

Med en liten leilighet og jobb på den lokale dineren, har Eve skapt et godt liv for seg og datteren Junie.  Hun har lovet seg selv å være en langt bedre mor enn den hun selv vokste opp med, og har ikke engang latt den nå tolv år gamle datteren møte sin egen bestemor.

Den eneste fra fortiden hun har beholdt kontakten med, er broren Cal. Han beskyttet henne som barn, og gjør det fremdeles. I oppveksten gjorde de alt de kunne for å holde seg unna politiet, men nå har Cal selv blitt politimann. Og til tross for at Eve vet at han fortsatt besøker moren deres i ny og ne, er han den viktigste personen i Eve og Junies liv.

Alt er borte

Men en dag dukker Cal opp på dineren der Eve jobber. Hun trenger bare kaste et blikk på broren, for å forstå at noe forferdelig har skjedd. Og Cal kan bekrefte hennes verste mareritt.

På byens slitne, lille lekeplass er Junie og bestevenninnen Izzy funnet drept i snøen. Eves verden raser. Alt hun har jobbet for, alt hun har kjempet og holdt seg edru og levende for, er borte. Igjen har hun bare to ting; den mørke delen av seg selv hun en gang flyktet fra, og løftet hun umiddelbart gir seg selv: Hun skal finne den som har tatt livet av Junie, koste hva det koste vil.

Hjem til mørket kan bestilles hjem her

Tilbake til røttene

Men det er ingen enkel jakt Eve kaster seg ut i. For i den lille byen der hun bor, har alle noe å skjule. Og ingen er utenfor mistanke. Og verst av alt: Med færre enn tusen innbyggere, kjenner alle hverandre. Betyr det at noen Eve kjenner kan ha tatt livet av jentene?

Eve akter å finne svaret, og hun skyr ingen midler. Ingenting kan stoppe henne i å hevne drapet på hennes elskede datter. Selv ikke når jakten fører henne til stedet hun aller mest frykter å reise tilbake til. For skal hun finne sannheten om datterens død, kommer hun ikke utenom et besøk i morens gamle campingvogn.

Rått og vakkert

Amy Engel jobbet som forsvarsadvokat i ti år, før hun bestemte seg for å begynne å skrive.

Hun startet forfatterkarrieren med to kritikerroste ungdomsromaner, og i 2017 kom hun med sin første roman for voksne. Nå følger hun opp med Hjem til mørket – en spennende, intens psykologisk thriller om en sørgende mors søken etter hevn, om oppvekst og familiebånd, og om å overleve mot alle odds.

Engel er en dyktig historieforteller, og lar både de sterke karakterene og det røffe miljøet spille en viktig rolle, når hun tar oss med til en liten by med store hemmeligheter.  

Hjem til mørket er like sår og vakker som den er nervepirrende og grusom.