«Elskede barn»-forfatter Romy Hausmann overbeviser igjen: – Mesterlig utført

KrimbøkerPsykologisk krim«Elskede barn»-forfatter Romy Hausmann overbeviser igjen: – Mesterlig utført

Med sin gripende psykologiske thriller «Marta sover» innfrir Romy Hausmann til fulle. Stavanger Aftenblad gir en råsterk 5’er og mener boka er minst like god som den hyllede debuten.

Estimert lesetid 3min
Foto av boka "Marta sover" av Romy Hausmann
Ukas krimtips er andreboka til det tyske stjerneskuddet Romy Hausmann og en følelsesladet og innsiktsfull historie om fortid, skyld og gjengjeldelse. (Foto: Lina Hindrum)

Om du er fan av psykologisk krim og forfattere som Alex Michaelides og Karin Fossum, har du med stor sannsynlighet fått henne med deg allerede.

For et års tid siden suste nemlig det tyske stjerneskuddet Romy Hausmann inn i kritikerhjerter og på bestselgerlister, både her til lands og i over 20 andre land rundt om i verden.

Debutboka hennes Elskede barn håvet inn en perlerad av hele seks 5’ere i norske storaviser, og NRK toppet det hele med å kalle boka en «uhyggelig sterk tysk thriller».

I Marta sover fortsetter Romy Hausmann sin utforskning av mørket i menneskesinnet. Når denne boka nå ser ut til å vekke like stor oppsikt som debuten, er den selvskreven som ukas krimtips.

Marta sover

Tre grunner til å lese

  • Mørk, gripende og vakker psykologisk thriller.
  • Forfatteren et sjeldent krimtalent.
  • For deg som liker Alex Michaelides, Karin Fossum,
    Camilla Grebe.

Bestill «Marta sover» hjem her. 

Minst like god som debuten

«Her er det bare å grabbe til seg anmelderklisjeene og gønne på». Slik starter Stavanger Aftenblad sin enormt begeistrede anmeldelse av Marta sover, som har overskriften «Sånn skal det gjøres!». Som sagt så gjort – rosen kommer haglende:

Foto av krimforfatter Romy Hausmann
Forfatter Romy Hausmann (Foto: Astrid Eckert)

««Marta sover» er umulig å legge fra seg. Romy Hausmann er den nye krimdronningen. Dette er en av årets mest spennende bøker. OK, så var det unnagjort, ikke særlig originalt, men definitivt fortjent. Romy Hausmann er nemlig en usedvanlig dyktig krimforfatter.»

Anmelder Tarald Aano mener Marta sover er minst like god som Elskede barn, og beskriver den som en klassisk thriller, en hitchcockaktig beretning som veves fram gjennom ulike tråder. Hausmann behersker denne teknikken bedre enn de aller, aller fleste. Hun driver handlingen fram på suverent vis og hennes kvinneportretter er sterke. «Dette er intenst spennende, dette er mesterlig utført.», avslutter Aano.

Foto av boka "Marta sover" av Romy Hausmann
Glad i psykologiske thrillere? Da bør Marta sover settes på leselista. (Foto: Lina Hindrum)

Mørkt og gripende om menneskesinnet

Med Marta sover gir Romy Hausmann oss altså en følelsesladet psykologisk thriller – en gripende historie om fortid, skyld og gjengjeldelse.

I boka møter vi Nadja Kulka. Det er mange år siden hun ble dømt for en grusom forbrytelse. Hun har sonet straffen sin. Det er ingenting hun heller vil enn å leve et vanlig liv: bo i en hyggelig leilighet, ha fast jobb, noen få venner.

Men da en av vennene hennes, den vakre og frisinnede Laura, dreper kjæresten sin, ber hun Nadja om hjelp. De to kvinnene drar til et avsidesliggende hus i skogen for å begrave liket. Men planen deres går fort i oppløsning, og Nadja er fanget. Hun er blitt en brikke i et makabert spill der hun både er det perfekte offeret og den perfekte morderen.

Bestill Marta sover hjem her. 

Romy Hausmann sendte denne hilsenen til sine norske lesere da Elskede barn ble lansert.