Bli med Bokhandlerprisen-vinner Abid Raja tilbake til barndomstraktene

Abid Raja vokste opp i en kommunal blokk i Iladalen i Oslo. I boka «Min skyld», som vant Bokhandlerprisen for 2021, forteller han om reisen herfra til regjeringskontorene.

Estimert lesetid 1min

Abid Rajas bok Min skyld har fått strålende mottagelse fra anmeldere og lesere. Nettavisen trillet terningkast 6, mens VG, Dagbladet, Stavanger Aftenblad og Bok365 alle trillet 5-eren. Morgenbladets anmelder Willy Pedersen mente Min skyld er «en biografi som flytter grenser». I november vant boka årets Bokhandlerpris, en sjelden bragd for en sakprosabok.

Kronisk sykdom, gjengmiljøer og kamp for kjærligheten

En slik mottagelse er ikke selvsagt for den ofte utskjelte kulturministeren. Men så er det lite i livet hans som er det. Reisen fra å vokse opp i et voldelig hjem i en kommunal blokk, tynget av en sjelden kronisk sykdom, til å få overlevert nøkkelen til regjeringskontoret, har vært lang. På veien har han vært en del av gjengmiljøer i ungdomstiden og kjempet en intens kamp for å få gifte seg med den han ville. Den sterke og brutalt ærlige historien kan være grunnen til at Min skyld treffer så mange, så godt.

Vi tok Raja med tilbake til barndomstraktene for å høre han fortelle mer om boka Min skyld. Se video i toppen av saken, og se Raja fortelle om sitt første politiske gjennomslag under: