Boktips’ podcast: Årets beste svenske krimforfatter

Ukas podcast fra Boktips byr på Sofie Sarenbrant, kritikerroste Arne Dahl og krimdronningen Val McDermid.

Estimert lesetid 2min
portrett av Sofie Sarenbrant
Sofie Sarenbrant har skrevet elleve kriminalromaner. Den svenske forfatteren som debuterte som forfatter i Sverige i 2010, har hatt stor framgang de seneste årene og ble kåret til Årets krimforfatter i Sverige i 2019 og i 2020.

Boktips’ podcast er i gang med sin sjette sesong, en krimspesial tatt opp under Krimfestivalen 2021. Vi slipper tre episoder i uka de neste par månedene, så det er bare å søke opp Boktips i podcast-appen og trykke ‘abonner’.

Denne uka kan du høre Sofie Sarenbrant som har blitt kåret til årets svenske krimforfatter de to siste årene, kritikerroste Arne Dahl og den skotske krimdronningen Val McDermid.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Årets beste svenske krimforfatter x2

Sofie Sarenbrant er kåret til Årets svenske krimforfatter de to siste årene. Hennes romaner gitt ut i 15 land og har solgt over 3 millioner eksemplarer. Sarenbrant skriver fengslende og lettleste krimromaner som gjerne tar opp aktuelle samfunnstemaer.

Her er hun i samtale med festivalsjef Knut Gørvell.

Stor suksess på Netflix

Arne Dahl er kanskje Sveriges mest kritikerroste krimforfatter. Dahls bøker om A-gruppen er filmatisert og gjør for tiden stor suksess på Netflix. Dahl skriver voldsomme og mørke psykologiske thrillere som er oversatt til 32 språk.

Her er han i samtale med den kjente journalisten og TV-programlederen Kari Birkeland.

Den skotske krimdronningen

Val McDermid skriver klassiske krimmysterier som alltid har gode, overraskende plot. Bøkene hennes har solgt over 17 millioner eksemplarer verden over. Bøkene om Tony Hill og Carol Jordan er også filmatisert og har vært svært populære på norsk TV.

Den skotske krimdronningen er her i samtale med krimeksperten og tidligere TV-programleder Sarah Natasha Melbye.