«På åpent hav» er en deilig, solfylt pausebok som tar deg med på seiltur i Karibia

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«På åpent hav» er en deilig, solfylt pausebok som tar deg med på seiltur i Karibia

Da forfatter Trish Dollar fikk egen seilbåt, kom også ideen til historien om Anna. I romanen «På åpent hav» kaster hun nemlig loss og legger ut på sin livs reise.

Estimert lesetid 3min
Bedre virkelighetsflukt enn dette skal du lete lenge etter. Vi blir med til Karibien og får servert en nydelig kjærlighetshistorie. Foto: Åsmund Holien Mo

Forfatter og journalist Trish Doller har for det meste skrevet bøker for ungdom tidligere. Nå har hun imidlertid skrevet en roman for det voksne publikummet, resultatet har blitt en bok å drømme seg bort med. Den har tittelen På åpent hav og handler om Anna, som nylig har blitt enke.

Romanen har fått mange ambassadører allerede. Publishers Weekly skriver at romanen er rørende i sin anmeldelse:

«Forholdet mellom Anna og Keane er oppløftende og overbevisende, og nydelige beskrivelser av deres tid på sjøen går som en rød tråd gjennom boken. Dollers fine balanse mellom det lette og det alvorlige vil gjøre denne rørende fortellingen til en sikker suksess.»

Denne romanen passer med andre ord for alle som drømmer å kaste loss, sette seil og starte på nytt.

Boka På åpent hav er tilgjengelig som e-bok og i fysisk format.

Mister forloveden og legger ut på seilas

I boka møter vi Anna som mistet sin forlovede brått. Helt siden han tok sitt eget liv har hun vandret halvt i ørska i sin servitørjobb. For å hedre hans minne, og komme videre i sorgprosessen, legger hun ut på tur i båten hans. Planen er å seile fra Florida til de karibiske øyer, men hun skjønner raskt at hun ikke klarer seilasen alene. I første havn søker hun etter mannskap. Hun hyrer Keane, en profesjonell seiler fra Irland, men det skal raskt vise seg at han kjemper sine egne kamper. På en seilbåt lever man tett, og selv om omgivelsene er spektakulære, står utfordringene i kø.

Fikk ideen da hun kjøpte seg seilbåt

Anmelderen på nettstedet Shelf Awareness er også begeistret. I anmeldelsen skriver de at «Dollers lette stil, dype medfølelse for sine karakterer og gode håndlag for kvikke, underholdende dialoger gjør denne turen rundt Karibien til ren glede.»

Selv sier Trish Doller i et intervju med nettstedet at hun fikk ideen til denne romanen etter at de hadde fått seg båt.

Trish Doller bor selv i Florida og elsker båtlivet. (Foto: Jesi Cason Photography)

– Selve historien begynte jeg på for åtte år siden, som en ungdomsbok, men den ble aldri noe mer av. Den delen med seiling kom senere, etter at vi fikk egen båt. Mannen min og jeg har seilt siden vi ble sammen, og jeg har alltid ønsket å lese en bok om en seiltur. Folk sier «skriv den boka du selv vil lese». Vel, så jeg tok utgangspunkt i den uferdige romanen og skrev en bok om en kvinne som går ut av egen tilværelse.

Og skal vi tro rosen fra forfatterkolleger, har resultatet blitt vellykket.

«Det er en frisk, morsom og romantisk fortelling», istemmer forfatteren Meg Cabot. Også Karma Brown sier at hun slukte boken og at den er «perfekt for alle som elsker reiser og magnetiske kjærlighetsbøker!»

Doller bor for øvrig selv i Florida, sammen med hunden og mannen sin.

Boka På åpent hav er tilgjengelig som e-bok og i fysisk format.

Relaterte artikler