PS. Jeg elsker deg-klubben: Ta frem lommetørkleet

SkjønnlitteraturUnderholdningsromanerPS. Jeg elsker deg-klubben: Ta frem lommetørkleet

Er du en av alle som elsket filmen «PS. I love you» som kom i 2007? Nå er oppfølgeren her, i form av boka «PS: Jeg elsker deg-klubben».

Estimert lesetid 3min
Bokbilde av PS. Jeg elsker deg-klubben
I PS: Jeg elsker deg-klubben møter vi Holly igjen, sju år etter at Gerry døde. Hun er stolt fordi hun endelig er klar for å se videre, og starte på neste kapittel i livet. (Foto: Åsmund Holien Mo)

I ukas feelgood-tips må vi rett og slett ta dere med tilbake til start. Da den irske forfatteren Cecelia Ahern utga sin debutroman P.S. I love you ble det en braksuksess uten sidestykke. Ikke nok med at boken ble utgitt i 40 land, den ble også filmatisert med ingen ringere enn Hillary Swank og Gerard Butler i hovedrollene.

Alle som har sett filmen eller lest PS: Jeg elsker deg, vet at den blåser deg totalt av banen. Her mister hovedpersonen Holly ektemannen Gerry – før livet har kommet ordentlig i gang for paret. Det viser seg at Gerry har skrevet en rekke oppgaver til henne, i ti månedlige beskjeder. Disse skal hjelpe henne videre i livet og bort fra sorgen.

Hvordan gikk det med Holly?

Nå har Ahern skrevet videre på historien om Holly i PS: Jeg elsker deg-klubben. Men her må det understrekes at dette er en frittstående bok, som helt fint kan leses alene.

I denne boka møter vi Holly igjen, sju år etter at Gerry døde. Hun er stolt fordi hun endelig er klar for å se videre, og starte på neste kapittel i livet.

Men så dukker det opp en gruppe som kaller seg PS: Jeg elsker deg-klubben. De er inspirert av Gerrys brev, og nå ønsker de selv å utforme sine siste brev til sine egne kjære. Holly er usikker på om hun vil gå inn i dette, og møte sorgen igjen. Helt til hun skjønner at det alltid er èn ting til å si til den du elsker.

Gråter selv mens hun skriver

I et intervju med norske KK forteller Ahern at hun synes det er vanskelig å holde følelsene tilbake når hun skriver om Holly og Gerry.

– Jeg kjenner på de samme følelsene som karakterene mine. De er ikke meg, men jeg gråter masse når jeg skriver. Det fører til mange «uvanlige» dager på kontoret.

Videre forteller hun at hun måtte skrive om hvordan det gikk med hovedkarakteren Holly.

– Jeg ville bringe Holly tilbake med respekt overfor fansen, samtidig fortsette historien som den forfatteren jeg er nå – 17 år senere. De som elsket den forrige boken, elsket den virkelig. Jeg kjente på et sterkt behov for å fortsette historien.

– Holly er eldre, klokere og forhåpentligvis vil folk elske henne like mye nå som tidligere, sier hun til slutt i intervjuet.

Har du ikke lest PS: Jeg elsker deg, og fikk lyst til å begynne med den først? Du kan laste den ned som ebok her.