Dypt rørende feriebok med smak av ekte gresk hverdagsliv fra Kreta

UnderholdningsromanerUnderholdningsromanerDypt rørende feriebok med smak av ekte gresk hverdagsliv fra Kreta

I «Flukten til den greske øya» er vakre Kreta rammen for en bevegende fortelling om to mødres desperate søken etter sine døtre. – Det er så man verker etter å reise dit selv, sier bokas norske redaktør, Oda Skard om ukas feelgood.

Estimert lesetid 4min
Foto av boka "Flukten til den greske øya" liggende på sommerlig svaberg/stein
På jakt etter bøker til ferien? «Flukten til den greske øya» av Hellas-bosatte Patricia Wilson tar deg direkte til mange nordmenns ferieparadis, Kreta. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Forfatteren av bestselgerne Øyas hemmelighet og Kaneltreet, Patricia Wilson, har gjort det igjen – skrevet en perfekt sommerbok med Hellas som ramme. Ukas feelgood er Flukten til den greske øya, som kombinerer den solfylte lettheten i et gresk ferieparadis med en dramatisk, rørende historie og autentiske omgivelser.

Oda Skard, bokas norske redaktør, kaller den «en deilig feriebok og herlig virkelighetsflukt», men boka rommer også mye mer.

Sterke kvinneskjebner og familiehemmeligheter

Hvor langt er en mor villig til å gå for å redde sin datter?

I Flukten til den greske øya går en kvinne rundt på Kretas vakre strender og deler ut papirlapper hvor det står «Mitt navn er Sofia. Jeg leter etter datteren min, som er født 1. november 1972. Kan du hjelpe meg?».

Oppslukende og rørende om to mødre som leter etter sine døtre.

Stephanie Wood, Goodreads

Sofia, som er 85 år, leter etter en datter hun ikke har sett siden jenta var liten. På grunn av den politiske uroen i Athen da hun vokste opp, ble hun tvunget til å gi fra seg barnet sitt få dager etter fødselen. Nå håper hun på en gjenforening med datteren før det er for sent.

Samtidig, i Manchester, leter også Zoe etter barnet sitt. I månedene etter at tenåringsdatteren hennes rømte hjemmefra, har livet falt fra hverandre. Mannen hennes har forlatt henne, sønnen virker fraværende, og hver eneste dag er en kamp. Desperat leter Zoe etter datteren, og hun aner ikke at jenta er på vei til Kreta …

Kjøp Flukten til den greske øya som e-bok her.

– På mange måter får vi se det «ekte» Kreta

Norsk redaktør for Flukten til den greske øya, Oda Skard, forklarer hvorfor boka stakk seg ut i mengden:

– Denne boka er en deilig feriebok og herlig virkelighetsflukt, men også mye mer! To mødre leter desperat etter sine døtre – den ene har lett i noen uker, mens den andre har lett i flere tiår. Lengselen og savnet er for sterkt til at de noen gang kan gi opp.

– Som lesere får vi samtidig være med til vakre Kreta og får et innblikk i gresk hverdagsliv og historie. Handlingen foregår langt unna masseturismens sandstrender og fester, på mange måter får vi se det «ekte» Kreta, og det er så man verker etter å reise dit selv!

En leserfavoritt

Patricia Wilson har solgt hundretusener av sine bøker i Storbritannia, og tar man en titt på f.eks. nettstedet Goodreads, er det liten tvil om at Flukten til den greske øya er en leserfavoritt. Rundt 1000 lesere har bedømt boka og samlet sett gitt den nær full pott av 5 mulige stjerner.

En leser ved navn Maddie Erskine skriver f.eks. at: «Jeg trodde dette skulle bli lett lesning, men ble slått av hvor dypt rørende og intens boka skulle vise seg å være. […] Siden jeg ikke kan reise til Kreta med fly dette året, fikk jeg reist med bok i stedet!».

Og Valerie Thirkettle-Kayser skriver: «Denne boka er utrolig rørende. […] Og i bakgrunnen blir leseren servert nydelige beskrivelser av Hellas og Kreta hvor vi nærmest kan høre sikadene og nyte duften av naturen.»

Flyttet til Hellas

Patricia Wilson er forfatteren som etter å ha drevet eget firma i tjue år tok meg seg flyttelasset fra England og bosatte seg i Hellas. Hun startet straks med å fordype seg i gresk historie, og begynte å skrive skjønnlitteratur med handling fra området.

Flukten til den greske øya er hennes tredje bok på norsk, de to foregående titlene er Øyas hemmelighet og Kaneltreet. Wilson er i dag bosatt på øya Rhodos.