«Sommerhuset» er perfekt underholdning for den oppussings-frelste

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Sommerhuset» er perfekt underholdning for den oppussings-frelste

Hovedpersonen i Viola Shipmans «Sommerhuset» tar endelig tak i det gamle familiehuset og gir det et skikkelig løft. Det viser seg å være akkurat det hun trengte selv også.

Estimert lesetid 2min
Bokbilde av Sommerhuset
(Foto: Åsmund Holien Mo)

Det blir kanskje ikke noe sydentur å pakke med bøker til i år. Men noe må vi jo ha å lese på campingplassen også. I ukas feelgood, Sommerhuset av Viola Shipman, kan du drømme deg avgårde til strendene ved den store innsjøen Lake Michigan i Nord-Amerika. Her har nemlig Adie Louis arvet et forfallent sommerhus av besteforeldrene. Ektemannen hennes har aldri forstått hvorfor hun har så sterke følelser for akkurat dette huset.

Pusser opp gammelt drømmehus

Men når skilsmissen er et faktum, gir det håp om lysere tider for det forfalne huset. Hun er fast bestemt på at hun skal klare seg på egen hånd. Og med ett går det opp for henne; hun må skape et helt nytt liv og hun må sette sammen huset, planke for planke.

Det nedslitte huset får en ny fremtid. Mens Adie bygger det opp som et idyllisk vertshus, får hun imidlertid også kjent på noen av realitetene ved å drive et lite firma. Det er litt for mange utgifter – og litt for mange krevende gjester.

Men så begynner huset etterhvert å bli ferdig, og Adie føler seg bedre og bedre. Sakte, men sikkert finner hun tilbake til seg selv. Og hun oppdager at det finnes magi over alt rundt henne.

Som medisin for kropp og sjel

Vi vet strengt talt ikke så mye om forfatteren, ettersom Viola Shipman er et pseudonym. Forfatteren har tidligere utgitt For alltid i ditt hjerte som toppet bestselgerlistene i flere europeiske land.

Library Journal, det amerikanske tidsskriftet for bibliotekarer skriver om denne at «den byr på en beroligende alternativ til den kaotiske verdenen rundt oss (…) del denne helsefremmende historien med de som ønsker seg en samtidsroman om personlig utvikling». ­

Bestselgerforfatteren Dorothea Benton Frank lot seg overvelde av leseropplevelsen «Innimellom dukker det opp en ny forfatterstemme som sjarmerer, underholder og minner oss på hva som virkelig er viktig i livet. Viola Shipman er en sånn stemme, og Sommerhuset er en helt uimotståelig og nødvendig bok.”