«Da vi forlot Cuba»: Magisk miks av politikk og lidenskap

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Da vi forlot Cuba»: Magisk miks av politikk og lidenskap

I Chanel Cleetons «Da vi forlot Cuba» er ingen uberørt av verken politikk eller lidenskap. Den etterlengtede oppfølgeren til «Neste år i Havanna» er ukas feelgood.

Estimert lesetid 2min
Bokbilde av Da vi forlot Cuba
I ukas feelgood er vi tilbake i året 1960. Den vakre Beatriz Perez har mistet alt til den cubanske revolusjonen: familien sin, folket sitt, landet sitt. Hun er besatt av hevntanker og trangen til å ta tilbake et tapt liv. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Chanel Cleetons Da vi forlot Cuba inneholder en magisk miks av drama, politikk, sex og historie. Det handler om den kalde krigen, og forholdet mellom Cuba og USA. Og de politiske rammene rundt fortellingen legger ingen demper på leseropplevelsen. Snarere tvert i mot.

Cleeton har selv vokst opp med historier om hvordan familien hennes måtte flykte i forbindelse med revolusjonen på Cuba. Etter å ha studert politikk, blant annet ved London School of Economics, skrev Cleeton Neste år i Havanna.

Plukket opp av Reese Witherspoon

Neste år i Havanna fikk stående applaus og ble valgt som hovedbok i ingen ringere enn Reese Witherspoons bokklubb.

Da vi forlot Cuba er oppfølgeren til den bestselgende boka, og du kan nærmest kjenne på spenningen allerede før første side. Vi lover en leseropplevelse med både lidenskap og nerver.

Da boka kom ut på engelsk gikk den rett inn på New York Times bestselgerliste. Snart skjønner du hvorfor.

Den kalde krigen og farlig kjærlighet

I boka er vi tilbake i året 1960. Den vakre Beatriz Perez har mistet alt til den cubanske revolusjonen: familien sin, folket sitt, landet sitt. Hun er besatt av hevntanker og trangen til å ta tilbake et tapt liv.

Beatriz blir rekruttert av amerikanerne for å infiltrere Fidel Castros innerste krets. Hun blir rakst dratt inn i en spennende, men farlig verden. Beatriz blir fanget mellom den cubansk-amerikanske politikken, og innleder et forbudt forhold til en mektig mann.

Nå må hun være forsiktig, én liten feil kan koste henne alt. Både landet hun elsker og mannen hun har fortapt seg i.

Lidenskap + politikk = magisk miks

Det var nok mange hadde lest Neste år i Havana og som ventet på denne boka, i hvert fall hvis vi skal tro begeistringen hos anmelderne. The Washington Post skrev: «Cleetons tekst vibrerer av lidenskap og nærhet (…) Det er lenge siden hun markerte seg som en ekstraordinær forfatter, men Da vi forlot Cuba er skrevet med en sånn styrke at vi er som trollbundet av hvert ord.»

Magasinet People anbefaler å lese boka med en frisk, cubansk drink: «Inneholder sex, drama og spenning (…) og passer perfekt sammen med en Mojito.»

Så da er det vel bare å rigge seg ti da med noe godt i glasset, og la seg henrive av denne dramatiske fortellingen under Cubas sol.