Ny podcast-episode med Trygve Skaug og Kitty Byng

Trygve Skaug raser oppover bestselgerlistene, mens Kitty Byng høster lovord for debutromanen sin. Møt begge i dagens episode av Boktips’ podcast.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Trygve Skaug og Kitty Byng
Dagens podcast-episode er tatt opp på Boktips LIVE 29. januar, der blant annet Trygve Skaug og Kitty Byng sto på scenen.

Denne uken føyk Trygve Skaug inn på andreplass på bestselgerlisten med diktsamlingen Ikke slipp. Instagrampoeten er også gjest i dagens episode av podcasten vår, Boktips, sammen med debutanten Kitty Byng, som allerede har høstet lovord for boka Kroppen er en morder.

Episoden ble tatt opp under Boktips LIVE 29. januar, og du hører den her:

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Tatoverte dikt på kroppen

I podcasten forteller Trygve Skaug om hvordan og hvorfor han skriver. Mannen med #verdensfinestepublikum har så dedikerte fans at flere av dem tatoverer inn Skaug-dikt på kroppen. Som Trygve Skaug sier: «Da er det godt at diktene er så korte». Selv har han tatovert en Dylan-tekst på armen.

Skaug forteller om hvordan han begynte å skrive sanger, dikt og dagbok. Dagboken ble en støtte for ham i barndommen, for som barn var han en stille gutt som ble en ertet av klassekameratene. I stedet for å ta igjen, skrev Skaug rasende noveller i dagboken der de slemme klassekameratene ble utsatt for de grusomste ting. Det ble begynnelsen på en lyrisk karriere der å skrive ut følelsene sine alltid er viktigst. 

En av årets mest spennende debutanter

Kitty Byng er opprinnelig psykolog, og debuterer i vår med boka Kroppen er en morder. I boka møter vi Nina og Kitty, som er gift og fornøyde med det sosiale bylivet sitt. Når Kittys mor blir syk, innser Kitty at tiden også rammer hennes kropp. Ønsker de å få barn, bør de begynne nå.

Kroppen er en morder er en innstendig granskning av livet vi har og livet vi lager. Aftenposten kaller Byng en «modig debutant». Hør henne fortelle om hvordan hun begynte å skrive på boka, og lese et utdrag fra den, i podcasten.