«Et nytt liv for Florence Grace»: Den perfekte ferieboka for Riley-fans

SkjønnlitteraturUnderholdningsromaner«Et nytt liv for Florence Grace»: Den perfekte ferieboka for Riley-fans

Ukas feelgood er en rett i pocket som treffer rett i hjertet. «Et nytt liv for Florence Grace» er en bok som er nærmest skreddersydd for ferielesning.

Estimert lesetid 2min
Bokbilde av Et nytt liv for Florence Grace
Bestselgerforfatteren Lucinda Riley har selv utpekt Tracy Rees som kanskje Englands største talent innen historisk drama. (Foto: Åsmund Holien Mo)

Ukas feelgood, Et nytt liv for Florence Grace, er et historisk drama som fenger selv den mest kjølige leseren med den uvanlige historien om jenta fra Cornwall som får endret livet sitt på et øyeblikk.

Bestselgerforfatteren Lucinda Riley har selv utpekt Tracy Rees som kanskje Englands største talent innen sjangeren. Og sier at hun er en «fantastisk stemme innen historisk drama».

Dette er rett og slett den perfekte ferieboka.

En klassereise fra Cornwall til London

I Et nytt liv for Florence Grace møter vi foreldreløse Florrie. Hun lever et beskjedent liv i Cornwall sammen med bestemoren sin. Og det er også her hun trives best; hun elsker naturen og kunne ikke tenke seg å bo noe annet sted.

Så skjer det noe som snur tilværelsen hennes opp ned. Hun får vite at hun er i slekt med en overklassefamilie fra London. Over natten blir livet endret. Hun flytter til London, og blir adskilt fra alle hun kjenner, og hun strever med å finne seg til rette i den nye verdenen hun har kommet til.

Ikke minst må hun finne ut av hva det er med den unge mannen hun føler tiltrukket av, den gåtefulle Turlington Grace. Han er en alvorlig mann med mange hemmeligheter.

I historien møter vi hovedpersonen Florence Grace som bor i vakre Cornwall i andre del av 1800-tallet.

«Alle» elsker å dykke ned i disse historiene

Kritikerne er svært begeistret for romanen «En fengslende og følsom pageturner», skrev My Weekly. Mens Lancashire Post skrev at den var «fengende og oppslukende».

På nettstedet lep.co.uk konkluderes det med at dette rett og slett er den perfekte ferieboka: «Fylt av intriger og drama, mange fargerike karakterer og en deilig blanding av mystikk og følelser. Dette er en fengende og altoppslukende fortelling, og perfekt ferielesning» .

Bestselger i Norge

Mange i Norge kjenner Tracy Rees allerede, både Mysteriet Amy Snow og Kjæreste Blue har vært bestselgere her hjemme. Mysteriet Amy Snow ble dessuten kåret til vinneren av Bokklubben Richard & Judys konkurranse «Jakten på den neste bestselgeren».

Hvis du skal på lang Norgesferie i år, hvorfor ikke bunkre opp med alle tre? Her kan du kjøpe alle romanene av Tracy Rees.