Linas sommerboktips: – Vi ble enige om at det nok er ateistenes Bibel

SkjønnlitteraturLinas sommerboktips: – Vi ble enige om at det nok er ateistenes Bibel

Mellom surfetimene på Bali gjenleser fotograf Lina Hindrum en moderne klassiker som hun mener er ateistenes svar på Bibelen.

Estimert lesetid 3min
Fotokollasj av sommerbøker og Lina Hindrum med teksten Redaksjonens sommerboktips
(Foto: Lina Hindrum)

«En fordel med sommeren var at ettersom hver dag ble lysere, fikk vi mer tid til å lese», skrev Jeanette Walls i bestselgeren Krystallslottet. Heldigvis lever vi i en tid der sollyset ikke trenger å være en begrensning for lesingen, men en ting er likevel sikkert: Sommeren er som laget for å lese bøker. I parken, på stranda, på hytta eller på tog eller fly: Det finnes en perfekt bok for alle late sommerdager. Men trenger du inspirasjon eller tips, er vi her for å hjelpe. I spalta «Redaksjonens sommerboktips» blir du gjennom sommeren kjent med oss som jobber med Boktips.no og våre heteste sommertips.

Tidligere i Redaksjonens sommerboktips:

Denne uka er det fotograf Lina Hindrum som forteller om sin lesesommer.

– Ateistenes svar på Bibelen

I mellom surfetimene på Bali har fotograf Lina Hindrum kost seg med å gjenlese Yuval Hararis Sapiens. (Foto: Privat)

– Tre ting som er sommer for deg?

– Masse bading, helst hver dag. Lukten av Piz Buin og sene Oslokvelder ute med venner og nye bekjente.

– Hvor finner vi deg i sommer?

– Jeg har vært i Kuala Lumpur og på Bali i sommer. Det var et helt fantastisk begge stedene, like fint som google-søkene viste. Brukte mye tid på å utforske de ulike stedene, tok masse bilder og jeg lærte meg å surfe for første gang. For å skryte litt så stod jeg på første forsøk. Frister veldig til gjentagelse. Ble også litt tid til avslapping og lesning mellom surfetimene.

– Hvor er det beste stedet å lese på sommeren?

– Ved sjøen eller et basseng. Helst på en solseng eller en gressmatte.

– Hva utgjør den perfekte sommerboka?

– Vanskelig å si. Det bør jo være en pocket som du ikke er redd for skal gå i stykker eller veier for mye på reisen. Jeg har ikke noen sjangre som jeg foretrekker på sommeren, jeg leser det jeg føler for.

– Hvilke bøker pakker du i bagen i sommer?

– Jeg fulgte ikke mitt eget råd om å ta med en lettvektig pocket, og tok med Hararis Sapiens i hardback på hele Asia-turen. Det er jo en veldig god bok jeg hadde lyst å lese igjen. Snakket faktisk med en Balaneser på turen om boka, og vi ble enige om at det nok er ateistenes Bibel. Haha. Nå som jeg er hjemme igjen har jeg begynt på Leksjoner i god kjemi – en helt ny feelgood-bok som kommer ut i bokhandlene i august.