Dag O. Hessen: – Jeg tror det er usannsynlig at det finnes liv på andre planeter

Det er de store spørsmålene i livet Dag O. Hessen og Jostein Gaarder tar for seg i denne episoden av Boktips’ podcast.

Estimert lesetid 2min

Hva er liv og hvordan oppsto det? Det er temaet i Brageprisvinner Dag O. Hessens ferske, kritikerroste bok Liv. I denne episoden møtes to av landets kanskje mest undrende mennesker, Hessen og Jostein Gaarder, til en samtale om de største spørsmålene av dem alle.

– Jeg synes det kunne være gøy å prøve å oppsøke en uenighet, sier Gaarder i podcasten, før han pensler samtalen inn på sannsynligheten for liv på andre planeter. Det blir utgangspunktet for en diskusjon utenom den vanlige:

– Jeg tror det er usannsynlig at det finnes liv på andre planeter, mener Hessen. Finn ut hvorfor i podcasten under.

Opptaket er gjort på Cappelen Damm-huset i forbindelse med lanseringen, og introduseres av redaktør Erik Møller Solheim.

Boka Liv er tilgjengelig som e-bok og i fysisk format.

Hør episoden her:

Hør Boktips’ podcast i din foretrukne strømmetjeneste:

Foto av boka «Liv» av Dag O. Hessen
(Foto: Åsmund Holien Mo)

Terningkast 5: «En hyllest til livet!»

Er det én mann som vet å formidle kompliserte temaer på en engasjerende måte, er det Dag O. Hessen. Professoren i biologi vant i fjor høst Brageprisens Hederspris for 2020, blant annet for sin «faglige tyngde og personlig entusiasme». Kanskje kan man kalle han Norges svar på Yuval Noah Harari? I alle fall har de to mye til felles, med sine populærvitenskapelige bøker om de aller største linjene i historien.

Også høstens bok, Liv – Historien om universets mest spektakulære oppfinnelse, får strålende mottakelse av anmelderne. Boka er en slags oppfølger til de kritikerroste og bestselgende C – Karbon og Vi.

VG trillet en femmer på terningen, og kalte boka «En hyllest til livet!». NRKs kritiker Ola Hegdal er kanskje enda mer entusiastisk i sin anmeldelse: «Liv er en bok tettpakket av informasjon som er popularisert og forklart så godt det er mulig, med dette tross alt ganske krevende emnet,» skriver han, og fortsetter:

«Under lesningen får jeg et mektig inntrykk av livet som en viltvoksende, uendelig tilpasningsdyktig og nærmest ustoppelig kraft, som makter å finne en måte å overleve og vokse på, under de mest fiendtlige, umulige forhold,» skriver Hegdal.

Boka Liv er tilgjengelig som e-bok og i fysisk format.