Trines sommerboktips: – Sommerlesing for meg er romantikk

SkjønnlitteraturRomanerTrines sommerboktips: – Sommerlesing for meg er romantikk

Det blir fvonky stemning på sommerlesningen for Erlend Loes selverklærte største fan. Bli bedre kjent med Trine Weydahl i spalten «Redaksjonens sommerboktips».

Estimert lesetid 3min
Fotokollasj av sommerlesing med bilde av Trine Weydahl inne i en sol og teksten «Redaksjonens sommerboktips»
Det er sommer og tid for lesing! Bli bedre kjent med Boktips-redaksjonen og våre favorittbøker i sommer. (Foto: Lina Hindrum)

«En fordel med sommeren var at ettersom hver dag ble lysere, fikk vi mer tid til å lese», skrev Jeanette Walls i bestselgeren Krystallslottet. Heldigvis lever vi i en tid der sollyset ikke trenger å være en begrensning for lesingen, men en ting er likevel sikkert: Sommeren er som laget for å lese bøker. I parken, på stranda, på hytta eller på tog eller fly: Det finnes en perfekt bok for alle late sommerdager. Men trenger du inspirasjon eller tips, er vi her for å hjelpe. I spalta «Redaksjonens sommerboktips» blir du gjennom sommeren kjent med oss som jobber med Boktips.no og våre heteste sommertips.

Først ut er Trine Weydahl, som i tillegg til å drive Cappelen Damms TikTok-konto, har ansvar for barnebøkene her på Boktips.  

Det dummeste jeg leser på sommeren er historisk fiksjon

Tre ting som er sommer for deg?

Foto: Lina Hindrum

– Tre ting som er sommer for meg må være lukten av solkrem, late dager i parken og å aldri være hjemme. Dra rett fra bading til venner eller parken og bare være utendørs. Elsker å tilbringe hele dager i en park med en god bok og noe å drikke på.

Hvor finner vi deg i sommer?

– Det blir Oslo-sommer på meg! Jeg skal jobbe en del, så enten finner dere meg på Cappelen Damm-huset, eller i en eller annen park med vennene mine.

Hvor er det beste stedet å lese på sommeren?

– For meg er det beste stedet å lese i parken, jeg bor rett ved Sofienbergparken – der man kan finne meg mye i sommer! Det er den perfekte kombinasjonen av å ikke være for langt unna skyggen og et ordentlig toalett, og allikevel kunne nyte finværet og grille.Hva utgjør den perfekte sommerboka?

– Sommerlesing for meg er romantikk, så det trenger å være en god romanse involvert – også elsker jeg å lese om andre mennesker som liker/leser/skriver bøker. Litt meta-nerd men jeg liker det.

– Min perfekte sommerbok hittil har vært Beach Read av Emily Henry.

– Det dummeste jeg leser på sommeren er historisk fiksjon, fordi jeg aldri er i det humøret på sommeren, da vil jeg ha lettoppfattende og romantisk, ikke meningsfylt og dypt. Selv om jeg elsker historisk fiksjon på vinteren.

Hvilke bøker pakker du i bagen i sommer?

– Jeg pakker Å vanne blomster om kvelden, jeg har enda ikke fullført den! Startet på den når jeg startet på forlaget i januar, men har ikke satt av tid til å faktisk fullføre den, så det tenkte jeg å gjøre i sommer.

– Ellers pakker jeg Fvonk av Erlend Loe. Jeg er Erlends største fan så jeg jobber meg sakte men sikkert gjennom hele hans forfatterskap. Nylig har jeg også kjøpt Små branner overalt, og Crying in H mart som jeg gleder meg veldig til å lese.

Flere sommerboktips kommer neste uke. I mellomtiden kan du jo for eksempel begynne å følge Cappelen Damm på TikTok?

@cappelendamm Dette er så sykt.. #booktok #cappelendamm #booktoker #books #bookish #bookworm #bookclub #bookrecommendations #bookrecs #storytime #truecrime ♬ original sound – cappelendamm