Krimfestival-aktuelle Harlan Cobens nye roman hylles av Lee Child og Stephen King

KrimbøkerPsykologisk krimKrimfestival-aktuelle Harlan Cobens nye roman hylles av Lee Child og Stephen King

Harlan Cobens nyeste bok, «Gutten fra skogen», blir hyllet av blant annet Stephen King og Lee Child.

Estimert lesetid 3min
Omslag Gutten fra skogen
«Gutten fra skogen» er et sikkerstikk til påske. Harlan Coben leverer som vanlig krim på skyhøyt nivå. (Foto: Åsmund Holien Mo.)

Når det kommer til krim, er Harlan Coben blant de aller, aller største. Ikke bare er han en av verdens mest kjente og ikke minst mest leste krimforfattere for øyeblikket, flere av bøkene hans har også blitt suksessfulle TV-serier: Blant annet serien Safe og The Stranger, som er basert på romanen Den fremmede, og ligger på seertoppen til Netflix. Coben har mottatt alle de tre store krimprisene i USA, både Edgar-Shamus- og Anthony Award.

Da Coben gjestet Krimfestivalen 2021, var det en aldri så liten begivenhet. Se intervjuet Asbjørn Slettemark gjorde med stjernen her:

En gutt uten minne

Coben har skrevet mange frittstående bøker, men mange kjenner kanskje til hans krimserie med Myron Bolitar.

Denne våren er Coben aktuell med den kritikerroste romanen Gutten fra skogen. Og når begynner du først på denne «klarer du ikke å stoppe», skal vi tro Forbes.

Gutten fra skogen handler om Wilde som da han var ung ble funnet ute i skogen. Han husket ingenting om sin egen fortid. I romanen har han blitt en voksen mann, men han aner fortsatt ikke hvor han kommer fra. En dag blir han kontaktet, – en ung trøblete tenåringsjente er forsvunnet. For å finne jenta må Wilde vende tilbake til det samfunnet hvor han aldri passet inn. Til det stedet hvor folk med makt og stygge hemmeligheter blir beskyttet.

En god blanding av drama og action

Mange mener at Harlan Coben stadig holder den skyhøye standarden med Gutten fra skogen. Romanen har blitt karakterisert som en perfekt blanding av drama og actionthriller. Providence Journal skriver at Gutten fra skogen er «like mye en action- som en psykologisk thriller » og at den er en «må-leses-bok for alle thrillerfans».

Også Library Journal skriver at Gutten fra skogen er «intens fra første side (…) fra en mesterlig historieforteller.» Coben får også mengder av skryt fra sine kollegaer: «Coben sviker deg aldri », sier Lee Child, mens Stephen King sier at «Jeg likte [Gutten fra skogen] svært godt!»

Flere av Cobens bøker har blitt filmatisert og sendt på Netflix, blant annet seriene Safe og The Stranger. Typisk for Cobens thrillere er at temaene dreier seg rundt familiebånd og hemmeligheter. Og at de er skikkelig nervepirrende.

Her kan du se Harlan Coben snakke om sin nye roman Gutten fra skogen:

Liker du krim? Da må du få med deg årets Krimfestival. Alle arrangement er gratis og legges forløpende ut her.