Hva kan krimforfatterne om sine egne bøker?

Hør hva Jørgen Jæger og Trude Teige kan om sine egne bøker i denne episoden av Boktips’ podcast.

Estimert lesetid 2min
Portrett av Jørgen Jæger og Trude Teige
I dagens podcast-episode blir Jørgen Jæger og Trude Teige utfordret: Hva kan de egentlig om sine egne bøker?

Under Krimfestivalen på Centralteateret er det tradisjon at publikum i Teaterkjeller’n utfordres til krimquiz fredag kveld. Denne gangen var det krimforfatterne selv som ble kryssforhørt om hva de kan om sine egne bøker. I dagens podcast-episode hører du forfatterne Trude Teige og Jørgen Jæger stilt til veggs, av programleder Sarah Natasha Melbye.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Bøkene om Ole Vik

Jørgen Jæger er etablert i toppen av norske krimforfattere. Hans serie om lensmannen Ole Vik & Co med er svært populære. Den siste i rekka er Judasskuddet, og den er ute i pocket nå.

Ondskapen herjer under overflaten i idylliske Fjellberghavn. Flere mennesker ryddes av veien, og drapene kamufleres som overdosedødsfall. Jakten på en kynisk liga begynner, en liga som ikke kjenner noen begrensninger. Politioverbetjent Cecilie Hopens oppgave blir ikke enklere når mye tyder på at de har en Judas i politiet. Ole Vik har i alle år bebreidet seg selv for datteren Marias overdosedødsfall. Nå får han endelig mulighet til å ta et oppgjør med hennes død. Det skal vise seg at ingenting var som han hadde trodd.

Kajsa Coren og #metoo

Trude Teige er president i Rivertonklubben og har jobbet som politisk reporter, nyhetsanker og programleder i TV2. Nå er hun krimforfatter på heltid, der siste utgivelse var #metoo-krimmen Aldri tilgi.

Aldri tilgi skal den nye justisministeren gå på Stortingets talerstol for første gang, mottar han en tekstmelding fra en som kaller seg Hevneren. I Kanal 4 blir en profilert sjef beskyldt for seksuelle overgrep, like etter mottar også han en trusselmelding. Samtidig blir det funnet en død mann på en forfallen gård i Asker. Under arbeidet med å identifisere mannen, oppdager politiet en torturinnretning som nylig har vært i bruk på låven. Hvem er den døde mannen? Og hvem stammer blodet på låven fra? Journalisten Kajsa Coren arbeider med en TV-dokumentar om #metoo i Norge. Alt tar en uventet vending da politiet får en forsvinningssak å oppklare, og Kajsa oppdager en sammenheng mellom den, justisministeren og den døde på gården.

Her kan du høre hvilke detaljer Jørgen Jæger og Trude Teige husker fra disse bøkene!