Verdensstjernene kommer hjem til deg under Krimfestivalen 2021

KrimbøkerVerdensstjernene kommer hjem til deg under Krimfestivalen 2021

Krimfestivalen går av stabelen 18.-20. mars og byr i år på større stjerner enn noen gang. Opplev storheter som John Grisham, Harlan Coben, Val McDermid og David Baldacci hjemme i din egen stue.

Estimert lesetid 2min
Programmet til Krimfestivalen 2021
John Grisham (US), Camilla Grebe (S), Kepler (S) og Gunnar Staalesen er blant de store krimnavnene som står på programmet når Krimfestivalen 2021 går av stabelen 18.-20. mars. (Foto: Bob Krasner, Viktor Fremling, Alan Peebles, Helge Skodvin)

I flere tiår har norske medier forsøkt å få intervju med John Grisham, en av verdens aller største spenningsforfattere. Nå er det klart at han kommer til Krimfestivalen 2021 – som vises digitalt på krimfestivalen.no.

Ikke bare det: Helt siden oppstarten for ti år siden har Krimfestivalen forsøkt å få Harlan Coben som gjest. I år har de endelig lykkes, og det ser ut til å bli tidenes festival, til tross for at pandemien ser ut til å sette en stopper for fysiske arrangementer.

Nå er hele programmet til Krimfestivalen klart – du finner det her.

50 forfattere, over 600 millioner solgte bøker

John Grisham, Harlan Coben, Val McDermid og David Baldacci har til sammen solgt over utrolige 600 millioner bøker. Men det stopper selvsagt ikke med disse.

I alt 50 krimforfattere blir denne gangen å se, blant disse er store deler av den svenske og norske krimeliten, det tyske stjerneskuddet bak vinterens thrillersuksess Elskede barn, Romy Hausmann, britiske C.J. Tudor og amerikanske Patrick Radden Keefe. Sistnevnte er mannen bak den massivt hyllede true crime-dokumentaren Si ingenting.

Blodige bokbad, krimteatersport og krimquiz

De fleste av festivalens programposter vil i år foregå på festival-nettstedet krimfestivalen.no. Her finner du oversikt over programmet med de 50 ulike programpostene, info om forfatterne m.m.

Bli med på enkeltstående forfattermøter og opplev temadiskusjoner knyttet til krimsjangeren hjemme fra din egen stue. Hver kveld strømmes også festkveld bl.a. med krimteatersport med fire av landets ledende impro-skuespillere – Helén Vikstvedt, Jan-Paul Brekke, Kim Haugen og Torbjørn Harr. Lørdag ettermiddag kan du fra hvor enn du måtte være i landet delta på krimquiz og konkurrere med krimforfattere om hvem som kan mest om krimlitteratur.

Kan sees også etter festivalen

Alle de 50 programpostene er filmet eller vil bli tatt opp direkte og lagt ut på krimfestivalen.no på den oppsatte tiden i programmet. Etter at programposten er avsluttet blir innslagene liggende og kan sees når du selv ønsker det.

Vi håper i det lengste at det også vil være mulig å la publikum få være fysisk til stede i Cappelen Damm-huset og på Centralteatret under noen av arrangementene som filmes live. Disse arrangementene er merket i programmet. Mer informasjon om dette kommer.