Grisham gjør det igjen: «Rooster bar» er leken, underholdende og interessant krim

Amerikansk krimAmerikansk krimGrisham gjør det igjen: «Rooster bar» er leken, underholdende og interessant krim

Ukas krimtips er Krimfestivalen-aktuelle John Grishams siste bok, Rooster bar. “Spenstig og dristig thriller» mener anmelderne.

Estimert lesetid 3min
Omslag Rooster bar
Du kan se selveste John Grisham på årets krimfestival. Akkurat nå er han aktuell med «Rooster Bar» som er ute i både innbundet og heftet utgave. (Foto: Åsmund Holien Mo)

For krimkjennere trenger ikke John Grisham noe introduksjon. Han er superstjerne i sjangeren og overlegen de aller fleste når det kommer å skrive thrillere.

Dette er i kjent stil en lettlest og spennende juridisk thriller som de aller fleste krimlesere nok vil ha glede av. New York Times skrev om den at den er en “spenstig og dristig thriller» og at Grisham «leverer til gangs”.

Hevnen er søt

I Rooster Bar møter vi Mark, Todd og Zola. Egentlig tenkte de at de skulle forandre verden, men nå har de konkludert med at jussutdannelsen de har tatt med høye studielån er fullstendig bortkastet. Eieren av skolen har vist seg å være upålitelig, og han har dessuten vist seg å være eier av banken de har tatt opp lån i. Men noe har de lært mens de har studert og på Rooster Bar begynner de å planlegge hvordan de skal ta rotta på de som driver skolen.

«Glitrende historiefortelling»

Ken Follett har tidligere sagt om John Grisham at han er «den beste nålevende thrillerforfatteren» vi har. Det gjenspeiles også i antall bøker solgt, hele 300 millioner eksemplarer.

Og med Rooster Bar har han også fått gode skussmål fra anmelderne: Dette er «glitrende historiefortelling”, skriver The Sunday Times. Også Pittsburgh Post-Gazette skriver at «Rooster Bar er en vill og gøyal historie det er vanskelig å legge fra seg.”

Er selv jurist

John Grisham ble født i Jonesboro i Arkansas. Han studerte juss på University of Mississippi og jobbet både med borgerrett og strafferett etter studiene.

I løpet av studietiden begynte Grisham på to bøker, men ingen av dem ble ferdig. I 1984 startet han på sin tredje bok – A time to kill. Han sendte manuskriptet til flere forlag, men det tok flere år før boka ble utgitt. «A time to kill» ble ingen suksess, og det var ikke før hans neste bok, The Firm (Firmaets mann), at han ble berømt. Boka gikk rett til topps på amerikanske bestselgerlister, der den lå i nesten et helt år. Grisham bor sammen med sin kone i Virginia, og deler av året på en gård i Mississippi.

John Grisham er en av verdens mestselgende forfattere. Bøkene hans er spennende, interessante og lekne. Han er selv jurist, og fikk det store gjennomnbruddet med Firmaets mann. (Foto: Bob Krasner)

Her finner du alle bøkene av John Grisham i salg på norsk.