John Grisham på Krimfestivalen 2021

KrimbøkerAmerikansk krimJohn Grisham på Krimfestivalen 2021

Til tross for 300 millioner solgte bøker, gir han sjeldent intervjuer. Men i år kommer en av verdens desidert største krimforfattere, John Grisham, til Krimfestivalen.

Estimert lesetid 2min
Foto av John Grisham
John Grisham er en av krimverdenens aller største stjerner. I år kan du se han på Krimfestivalen fra 18.-20. mars. (Foto: Bob Krasner)

Krimfestivalen feirer i år 10-årsjubileum med tidenes stjernelag av forfattere. Flere av verdens mestselgende krimforfattere deltar: David Baldacci, Harlan Coben og Val McDermid blant andre. Til sammen har forfatterne solgt rundt 600 millioner bøker. Men halvparten av dette salget er det kun én person som har æren for, og det er John Grisham.

Grisham gir sjeldent intervjuer, men i år ser du ham på krimfestivalen.no

John Grisham er kjent for sine gnistrende juridiske thrillere

John Grisham regnes som en av verdens aller største spenningsforfattere. Han har solgt over 300 millioner bøker og er oversatt til over 40 språk.

Det er nesten som en sensasjon å regne at han nå deltar på årets Krimfestival som finner sted 18. til 20. mars.

Grisham debuterte i 1988 med Tid for hevn, men det store gjennombruddet kom i 1990 med Firmaets mann. Den ble USAs mest solgte roman i 1991 og ble en stor filmsuksess med Tom Cruise i hovedrollen.

Grisham har senere skrevet klassikere som JuryenRegnmakeren og KlientenHan har satt en nærmest uslåelig rekord der alle de 30 thrillere hans har vært på New York Times` bestselgerliste. 

Den siste boken som kom i norsk oversettelse er Rooster Bar, en juridisk thriller av beste Grisham-merke. Den norske utgaven ble lansert i 2020 og er nå også tilgjengelig i pocketutgave.

50 forfattere og 50 program på krimfestivalen.no

Krimfestivalen arrangeres i 2021 for tiende gang med 50 forfattere og 50 programposter, og alle programmene kan man se på krimfestivalen.no.

På plakaten finner vi flere av verdens mest kjente krimforfattere, som Harlan Coben, Val McDermid og David Baldacci i tillegg til store deler av den norske og svenske krimeliten. 

Festivalen arrangeres i Cappelen Damm-huset i Oslo, men du kan følge det hele på nettsiden krimfestivalen.no hvor alle programmene vil bli sendt.

Trykk her for å komme til krimfestivalen.no.