Trening, kosthold, sparing og orden: Disse bøkene gir deg en god start på 2023

Hobby, mat og fritidTrening, kosthold, sparing og orden: Disse bøkene gir deg en god start på 2023

Start året med å lære sparetips av Marie Olaussen, eller kanskje ta frem yogamatten i år? Her får du tips til bøker som sikrer en god start på 2023.

Estimert lesetid 7min
Foto fra boka «Yogamagi»
Start året riktig med bøker om sparetips, trening, yoga og ryddetips! Foto: Nicki Twang

Skal du trene mer, spise sunnere og spare mer i 2023? Her kan du få hjelp til å holde på nyttårsforsettene i år. Vi har samlet de beste bøkene for trening, helse og livsstil som motiverer deg og lærer deg de skjulte triksene du trenger for å starte 2023 på riktig fot. Enten om du vil lære om trening, yoga, mental helse, sparetips eller ryddetips.

Kristine Webers 8-ukersformel

Kristine Weber er utdannet kostholdsveileder, personlig trener og jobber også som livsstilscoach. Hennes nyeste bok, 8-ukersformelen, er for deg som ikke vil bruke pengene dine på å få en personlig trener, men vil ha de samme resultatene! Den gir deg garantert motivasjon nok til å gjennomføre nyttårsforsettet.

Boken inneholder effektive treningsøvelser som er enkle å gjennomføre i en travel hverdag, og som hun vet gir gode resultater. Øvelsene kan gjennomføres både hjemme eller på treningsstudio. I tillegg får du kostholdsplaner med måltider som metter godt og bygger styrke, og gjør det enkelt for deg å ta grep rundt egen helse i 2023.

YOGAMAGI – om både stillinger og innstillingen

Yogaprofilene Vibeke Klemetsen og Jannicke Wiel har samlet alt du trenger å vite om yoga i én bok. Praktiske stillinger, pusteøvelser og meditasjoner mot fysiske og mentale hverdagsplager går hånd i hånd. I Yogamagi får du smarte verktøy for å føle deg bedre i både kropp og sinn.

Bruk boken som et oppslagsverk, alt etter dagsformen din og hva du trenger å styrke. Bruk den når du føler deg nedfor, urolig eller ute av balanse, når du trenger ro, energi og glede, og når du vil være god mot deg selv.

Kuren for deg som alltid er småsyk og sliten

Vil du vite hvordan du kan få mer viljestyrke, overskudd og energi? Hvor mye akkurat du tåler eller trenger å trene, sove og spise, og hvordan du kan forebygge alvorlig sykdom? Med Pulskuren og en pulsklokke eller mobil som guide kan du oppnå alt dette!


Lærer du nervesystemet og pulsen din å kjenne, vil du forstå hva som tapper deg for krefter og gjør deg syk, og hva som gir energi, viljestyrke og overskudd. Du kommer til å sove bedre, føle deg mer opplagt og glad og være mer til stede her og nå. Torkil Færø er utdannet lege og har selv gjort de største feilene i boken, og nå gir han deg sine beste tips for en bedre hverdag.

Fra forfatteren av «Hvordan bli rik på et år»

I kjent stil setter Marie Olaussen økonomi og smart pengestyring på agendaen – uten å pakke inn tematikken i fremmedord, uforståelige uttrykk og grafer du må ha tatt BI-utdannelse for å forstå. Her får du tipsene og inspirasjonen du trenger til din hverdag og din lommebok, fra en forfatter som selv har kjent på kroppen hvordan det er å være fullstendig blakk.

I Jakten på tusenlappene får du tips til hvordan du kan kutte utgiftene, økte inntektene og spare penger på de uviktige tingene – slik at du kan bruke pengene dine på det du faktisk har lyst til å bruke de på. En bok som kan motivere deg til å faktisk klare å spare penger i 2023 og gjennomføre nyttårsforsettet.

Få orden og system i 2023

Lei av rot og kaos på hjemmebane? Orden og system – geniale ryddetips som redder hverdagen er for deg som er allergisk mot høye pekefingre, og heller vil ha råd servert på en raus, uhøytidelig og morsom måte. Forfatter Caroline Leithe, kjent fra den populære instragramkontoen @ordenogsystem, gir deg tips på en morsom og lettoppfattelig måte.

I tillegg tar QR-koder deg enkelt til korte filmsnutter som viser hvordan du tar fatt på de ulike delene av ryddeprosessen. Med konkrete og inspirerende ryddetips og «hacks» lover hun at selv de største rotekoppene blant oss vil kunne få til nyttårsforsettet om å få gode rutiner og et ryddig hjem.

Spis det du elsker og samtidig gå ned i vekt

Drømmer du om å bli kvitt godtesuget og å få energien tilbake? I Glukoserevolusjonen – ta kontroll over blodsukkeret har forfatter og biokjemiker Jessie Inchauspé samlet geniale tips og enkle grep for å oppnå nettopp dette. Du kjenner henne kanskje igjen fra Instagram hvor hun går under navnet @glucosegoddess med 1.3 millioner følgere.

Visste du at rekkefølgen på maten du spiser er helt avgjørende for blodsukkeret ditt? I Glukoserevolusjonen får du fascinerende forskning enkelt og underholdende forklart.

Vegetarisk start på 2023

Åh, så godt! – Grønne oppskrifter for travle hverdager og langsom helgekos er en superinspirerende kokebok full av fristende oppskrifter og vegetariske måltider fra hele verden! Forfatterparet David Frenkiel og Luise Vindahl, bedre kjent som Green Kitchen Stories, er travle småbarnsforeldre og serverer deg grjønne, herlige retter til alle ukas anledninger.

Her får du nye idéer enten om du trenger inspirasjon til frokost, quick-fix middager eller til deilige «slow food»-søndagsmiddager. Gled deg til alt fra himmelske salater og wraps til pizza, spennende pastaretter og hjemmebakte havreflatbrød. Vi sier bare: Åh, så godt!

Perfekt for deg som har som nyttårsforsett å spise mer grønt!

Spis som en konge på budsjett

Økonom, matprofil og forfatter Kristoffer Tvilde har drevet den populære Instagram-kontoen @krisslovesfood siden 2013. Etter at han og samboeren kjøpte rekkehus, blakket de seg fullstendig, og så seg nødt til å begynne å spare penger. De begynte med dumpster diving hvor han oppdaget hvor mye man sparer på å spise rester og bruke sansene i steder for å kaste utgått på dato-mat. Nå har de kuttet matbudsjettet fra 8000 til 1500 i måneden – samtidig som de spiser som konger.

I Sparekokeboka får du drøssevis av digge oppskrifter, mange basert på typiske norske middagsrester, ukemenyer, shoppingguide og praktiske tips. Dette er boka for alle som har som nyttårsforsett å lage god mat, spare mer penger og bry seg mer om miljøet.

Hva føler du nå?

I januar kommer det også en rekke livsstilsbøker ut i pocket! En av dem vi gleder oss veldig til er Hva føler du nå? Enkle råd mot indre uro. Her skriver psykolog Cecilie Benneche om følelser og hvordan man identifiserer hva som plager deg og gir inspirasjon til å få det bedre.

Hun bruker hunden Pelle som modell for å vise hvordan følelser som glede, sinne, tristhet og redsel oppstår i møte med de rundt oss.

Lev mer tenk mindre

I Lev mer tenk mindre går psykolog Pia Callelsen i mot denne oppfattelsen om at alle kriser må bearbeides og analyseres.

Det dreier seg ikke om å forandre negative tanker til positive, men derimot om å la tanker være tanker og bry seg mindre om dem. Pia Callelsen forklarer hvordan vi kan gjenoppta kontroll med våre tanker og dermed få livsgleden tilbake. Hun viser hvordan vi kan identifisere de tankene som fører til grublerier og hvordan vi kan begrense dem. Således kan vi lære ikke bare å overvinne nedtrykthet og depresjon – men også unngå det.

Program for selvhelbredelse

I Mental omstart finner du både et program for selvhelbredelse, og en grunnleggende veiledning til hvordan du kan bli mer tro mot og få det bedre med deg selv. Psykolog Nicola LePera støtter seg til ny vitenskapelig forskning og moderne behandlingsmetoder, i tillegg til både personlig og faglig erfaring. Hun beskriver hvordan vanskelige hendelser og barndomstraumer kan være årsaken til at du står fast i mønstre av medavhengighet, emosjonell umodenhet og traumetilknytninger.

Hvis du ikke skrur av autopiloten og tar tak i det vonde, vil den selvdestruktive atferden forfølge deg. I denne boken gir LePera deg støtten, kunnskapen og verktøyene du trenger for å omskape tilværelsen din og leve mer ekte – et viktig nyttårsforsett for 2023.