Hør Brageprisvinner Jenny Jordahl, Hilde Østby og Marianne Mjaaland

Nykåret Brageprisvinner Jenny Jordahl får følge av «Kreativitet»-forfatter Hilde Østby og psykiater Marianne Mjaaland i denne episoden av Boktips’ podcast.

Estimert lesetid 2min
Foto av Jenny Jordahl, Hilde Østby og Marianne Mjaaland
Hør Brageprisvinner Jenny Jordahl, Hilde Østby og Marianne Mjaaland i denne episoden av Boktips’ podcast.

I denne episoden av Boktips’ podcast møter du Jenny Jordahl som akkurat har fått Brageprisen for beste barn- og ungdomsbok med tegneserien Hva skjedde egentlig med deg? Hilde Østby forteller om sin bok om kreativitet og hjernevitenskapen bak ideene, og til slutt snakker Marianne Mjaaland som sin bok Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok.

Intervjuene i denne episoden av Boktips-podcasten ble tatt opp på Boktips live 29. oktober.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

En oversikt over alle episodene i podcasten, finner du her:

Brageprisvinner Jenny Jordahl

Brageprisen for barn- og ungdomslitteratur ble i år tildelt Jenny Jordahl for hennes tegneseriebok Hva skjedde egentlig med deg? Jenny Jordahl er illustratør, designer, blogger og tegneserietegner og forfatter. Hun er velkjent for sine samarbeidsprosjekter med Marta Breen, med bøker som F-ordet og 60 damer du skulle ha møtt og ikke minst Kvinner i kamp som er solgt til 27 land.

Hva skjedde egentlig med deg? er Jenny Jordahls første bok der hun alene er forfatter og illustratør. Det er en tankevekkende tegneserie om vennskap, utenforskap og å leve med spiseforstyrrelser. Janne er ikke som de andre i familien sin. Det sier bestemor. De andre er slanke, mens Janne er stor. Hva skjedde egentlig med henne?

Hvorfor dagdrømmerne skal redde verden

Høsten 2016 syklet Hilde Østby med hodet først inn i en steinbro. Ulykken gjorde at hun ble veldig kreativ, og hun ville finne ut hvorfor. Det førte til boken Kreativitet – hjernevitenskapen bak ideene og hvorfor dagdrømmene skal redde verden.

Hilde Østby er idéhistoriker, journalist og forfatter. Hun debuterte i 2013 med den kritikerroste romanen Leksikon om lengsel. I 2016 ga hun ut Å dykke etter sjøhester – en bok om hukommelse sammen med sin søster Ylva Østby. Den er siden oversatt til 20 språk.

Livets berg-og-dalbane

Marianne Mjaaland (f. 1955) er psykiater med doktorgrad i kirurgi og en mastergrad i folkehelse. Hun har også jobbet som journalist i Aftenposten og som leder i privat næringsliv. Bare litt spesiell? En psykiaters dagbok er hennes sjette bok.

I Bare litt spesiell retter Marianne Mjaaland psykiaterens fagblikk mot seg selv og sitt berg-og-dalbane-liv. Skyldes det kropp eller sjel, kjemi eller biologi, eget sinn eller samspill med andre?