7 hobby- og livsstilsbøker du bør få med deg

Hobby, mat og fritidHobbybøker7 hobby- og livsstilsbøker du bør få med deg
Estimert lesetid 6min

Det bugner av spennende og interessante titler fra Cappelen Damm denne høsten. Her har vi plukket ut sju hobby- og livsstilsbøker du bør sjekke ut – enten du vil imponere på kjøkkenet eller ønsker innsikt i medisinbruk:

Trine inviterer – menyer til hverdag og fest!

Omslag av kokeboken Trine inviterer Menyer til hverdag og fest
Trine-feber: Denne gangen inviterer Trine deg til å prøve ut menyer til hverdag og fest!

Trine Sandberg er hele Norges favorittmatblogger og Norges mestselgende kokebokforfatter. Denne høsten er det ti år siden bloggeventyret startet – og det feires selvfølgelig med stor bursdagsfeiring! Samtidig kommer Trines tredje bok, Trine inviterer – menyer til hverdag og fest, ut i bokhandelen.

I boken får du nærmere 90 oppskrifter, hvorav nesten 80 er nye og ikke tidligere publisert på bloggen. Trine byr på smakfulle og enkle menyer, og inkluderer sine beste råd og tips om hvordan du best kan planlegge og forberede måltidet, hvordan du beregner porsjoner til mange gjester og hva du kan gjøre ferdig på forhånd. Boken vil være i salg fra og med 4. september.

Det søte liv – Kaker for enhver smak

Kristine Ilstad er Norges største kakeblogger og kommer med oppfølgeren til suksessen Det søte liv … Kristines favoritter. Kristine er rå på å gi leserne sine nye oppskrifter som alltid gir vann i munn.

Bok nummer to er bygd opp rundt favorittsmakene til nettopp dere, følgerne hennes. Derfor får du ti innholdsrike kapitler etter smak:

  • Vanilje
  • Sitrus
  • Bær
  • Frukt
  • Kaffe
  • Sjokolade
  • Karamell
  • Nøtter
  • Krydder
  • Lakris

Boken er rikt illustrert med Kristines egne kakebilder, og Kristine deler sine personlige tips for hva som skal til for å lykkes med bakingen. Det søte liv … Kaker for enhver smak er i salg fra midten av september.

Arne & Carlos favoritter

Arne og Carlos sitter på en benk og strikker
15-årsjubileum: Arne & Carlos har inspirert oss til å lage alt fra julekuler og påskeegg til fantastiske og fargerike gensere.

Vår favorittdesignerduo Arne og Carlos har 15-års jubileum denne høsten. Dette feires med en «best of bok» fra de tidligere fem bøkene deres – Arne & Carlos favoritter. I tillegg får du også helt ny design! Her får du julekuler, påskeegg, skjerf, luer, sokker, strikkedukker, gensere og jakker, ja, alt du måtte ønske deg fra Arne og Carlos samlet i en bok. Dykk ned i boken og la deg inspirerer av kombinasjoner av farger og mønsterborder. Boken vil være i salg fra neste uke – og vi tipper denne boken vil ligge under mange juletrær …

Pillebefinnende – Hva vet vi om medisinene vi tar

Niels Christian Geelmuyden kommer med ny bok, denne gangen med tittelen Pillebefinnende. Hva vet vi om medisinenes virkninger og bivirkninger? Eller rettere sagt: Hva får vi vite?

Boken Pillebefinnende på et bord med et magasin, briller og en kaffekopp
Hva inneholder egentlig våre vanligste medisiner, som blodtrykksmedikamenter, statiner og smertestillende piller? Hvem er de godkjent for, og hvordan virker de? Dette er noen av spørsmålene Niels Chr. Geelmuyden stiller i «Pillebefinnende».

70 prosent av oss bruker en eller flere reseptbelagte medisiner. Legen vil mene at pillene er til beste for deg, men har legen fortalt deg at halvparten av legemiddelforskningen aldri blir publisert? Og hva med myndighetene? Betjener de publikum eller en industri som har blitt ilagt over 35 milliarder dollar i bøter for lovbrudd de siste 25 årene?

Niels Chr. Geelmuyden stiller i denne boken velfunderte spørsmål ved legemiddelindustrien, forskningen og virkemåten til mange av de mest brukte medisinene blant nordmenn. Hvilken effekt og hvilke bivirkninger gir smertestillende, blodtrykksmedisiner, statiner, sovepiller og antidepressiva, antibiotika, blodfortynnende, p-piller, potensmidler og syrehemmere? Les boken og skaff deg kunnskap til å stille legen de rette spørsmålene. Boken vil være i salg om kort tid.

Kuene – Fornuft og følelser på gården

Du vil bli rørt og forbløffet, oppmuntret og kanskje litt forandret over å lese boken Kuene – Fornuft og følelser på gården. For på gården til Rosamund Young har alle kuene et navn og sin egen unike personlighet. De føler alle tilknytning til flokken sin, men er i høyeste grad også individualister.

De kan være oppsiktsvekkende kloke og smarte, strategiske, viljesterke, altruistiske og livsglade. Kuene vandrer fritt rundt fra eng til eng og spiser så mye grønt gress de bare orker, leker og tøyser, løper rundt og kanskje studerer utsikten – og de stiller opp for både kompiser og familie. For aller mest handler denne boken om vennskap – mellom folk og fe, kuer og kalver, griser og sauer, levende vesener og naturen. Boken vil være i salg fra oktober.

Eventyrlige detaljer

Halvor Bakke, kjent som interiør- og møbeldesigner og fra TV-programmet Eventyrlig oppussing, og Christine Fikseaunet, har laget boken Eventyrlige detaljer.

Å skape et eventyrlig hjem er verken uoverkommelig eller kostbart – med litt egeninnsats kan alle få det fint. Den store forskjellen ligger i detaljene og hvordan du fokuserer på dem. I denne boka ser du hvordan du kan ta riktige valg i form av farger, møbler og tekstiler, planter og pynt i hjemmet ditt. Boka er en inspirasjonskilde til å skape helhetlige og harmoniske rom og viser deg løsningen, trinn for trinn! Boken er i salg nå.

Turen går til Reykjavik

Reykjavik er det nye, kule reisemålet, og hva passer vel bedre å putte i håndbagasjen enn Lonely Planet til Reykjavik? Verdens nordligste hovedstad byr på fargerike bygninger, et vilt natteliv, fascinerende museer omgitt av praktfull frodig natur med vulkaner, varme kilder og geysirer. Og ikke minst kommer man nær vår felles historie med islendingene.

Lonely Planets Lommekjent-guider bringer deg rett til hjertet av storbyen: De er poengterte, velger ut de beste stedene å oppleve og har et fokus på favorittene til byens innbyggere. Hele veien hvisker den lokalkjente forfatteren deg i øret sine heteste tips: om severdigheter, shopping, hoteller, natteliv, restauranter og mye annet. Du får selvsagt også praktiske tips for at alt skal gå som smurt underveis på weekendturen. Andre utgaver som kommer denne høsten er Lonely Planet til Budapest, New York og Phuket. Boken om Reykjavik vil være i salg fra midten av september.