Halvor Bakkes hyttetips: Seks enkle grep for en koseligere hytte

Halvor Bakke er aktuell med boka «Skap drømmehytta med Eventyrlig Oppussing», og gir deg her sine beste tips til smarte løsninger på hytta.

Estimert lesetid 3min
Halvor bakke
Interiørstylist, designer, foredragsholder og programleder Halvor Bakke har siden 2015 hatt sitt eget oppussingsprogram på tv, «Eventyrlig oppussing». Få med deg tipsene hans for hvordan du med seks enkle grep gir hytta et stort løft. (Foto: Ragnar Hartvig)

Forfatter og interiørdesigner Halvor Bakke er dobbelt aktuell i høst, først med ny sesong av Eventyrlig oppussing på TV3 (se serien her!), men også med boka Skap drømmehytta med Eventyrlig oppussing.

Dette er en stor og fargerik coffee-table-bok, der du kan fråtse i bildene fra oppussingsprosjektene i årets sesong av tv-serien. I tillegg får du bakgrunnshistorier og tips til hvordan du kan innrede din egen hytte. Med andre ord, perfekt å ha liggende på stuebordet på hytta.

Vi ba Halvor Bakke gi oss noen raske tips til hytteinnredning i forbindelse med boka. Se også film med hyttetips under.

Boka Skap drømmehytta med Eventyrlig oppussing kan du bestille hjem her.

Foto av hytte fra Eventyrlig oppussing
I boka får du også se mer bakom-bilder av de ulike hyttene fra sesong 8 og 9. (Foto: Ragnar Hartvig)

Om forfatteren

Halvor Bakke

Halvor bakke
Foto: Mona Nordøy

Halvor Bakke er en profilert norsk interiørstylist, designer, foredragsholder og programleder.

Han har bidratt som interiørekspert og tv-profil i mange ulike sammenhenger, blant annet i tv-programmene HomsepatruljenNorges styggeste rom og 4-stjerners middag.

I 2015 fikk Halvor Bakke sitt eget tv-program, Eventyrlig oppussing, der han reiser rundt til ulike hytter og pusser dem opp på, ja, eventyrlig vis. I 2023 kom Mitt rom, Halvor Bakkes åpenhjertige biografi, ført i pennen av Svein Tore Bergestuen. I boka forteller Bakke om mobbing, oppveksten i et frikirkelig samfunn, homohets og -helbredelse, og hvordan han reiste seg igjen da livet var på det mørkeste.

Halvor Bakkes hyttetips!

Ofte blir hytta en oppsamlingsplass for ting man ikke liker eller er lei av hjemme, uten at man tar med noe gammelt tilbake fra hytta. Hytta blir bare fullere og fullere. Før du starter med oppussing: Fjern halvparten av det som er der eller gå igjennom hytta og tenk nøye igjennom hva du har brukt det siste året.

  1. Beis er en enkel og kjapp måte å fornye gult og gammelt furupanel. Men unngå å beise alle overflater! Mitt tips er å skape kontraster, så mal vinduskarmer og beis f.eks. veggen. Eller mal tak og beis vegger – eller motsatt.
  2. Fokuser på utsikten. Snu sofaen mot utsikten og ikke innover i rommet, om du kan velge.
  3. Det å bytte ut et lite vindu med et i dobbel eller trippel størrelse kan gjøre underverker for et lite rom.
  4. Pass alltid på å innrede med elementer som kan fortelle en historie. Det kan f.eks. være bilder av menneskene som bor på hytta nå eller som har bodd der før.
  5. Husk at du skal sove godt på hytta også. Invester i gode madrasser og deilig sengetøy. Det er kanskje på hytta du har tid til å nyte lange og late morgener.

Boka Skap drømmehytta med Eventyrlig oppussing kan du bestille her!

Hyttetips #6: Dropp TVen!

I Halvor Bakkes tidligere bok, Lev hyttedrømmen med Eventyrlig oppussing delte han også hyttetips i tillegg til bakommateriale fra tidligere TV-sesonger. Her sier han bl.a.: «Dropp TV-en, la den være hjemme. Fokuser i stedet på utsikten og de store, deilige vindusflatene.»

Boka Skap drømmehytta med Eventyrlig oppussing kan du bestille hjem her.