Lær deg å lage superlekre surdeigsbrød med «Skillebekk surdeig»

Se hvordan Martine fra Skillebekk surdeig dekorerer sine flotte surdeigsbrød.

Estimert lesetid 2min

Surdeigstrenden traff landet for alvor under pandemien. Med ekstra tid hjemme, var det mange som ville gi den luftige og syrlige baksten et forsøk – og kanskje like mange som ga opp i det forvirrende landskapet av surdeigsstartere og kaldheving. Men å få dreisen på surdeig er faktisk lettere enn du tror.

«Det finnes faktisk enkle snarveier til surdeigsbakst, og når du først skjønner hvordan surdeigsstarteren fungerer, vil bakingen etter hvert gå veldig lett,» skriver Martine Sletmoen i boka Skillebekk surdeig.

Boka Skillebekk surdeig kan kjøpes her. Se hvordan Martine dekorerer brødene sine i videoen over!

Surdeig i alle former

Skillebekk surdeig er en inspirerende og nydelig bok om hvordan du på en enklere måte kan lykkes med den deiligste surdeigsbakst. Her er oppskrifter på tradisjonelle brød, festbrød, småbrød, eltefrie brød, pizza, søtbakst og snacks av surdeig. I tillegg får du instruksjoner trinn-for-trinn på hvordan du kan lage de mest fantastiske mønstre på baksten din. 

Nesten en kunstform

«For min del var det alt det kreative som kan gjøres med surdeigsbaking – det nesten litt kunstneriske – som først fanget interessen», skriver Sletmoen. For det er særlig den vakre og unike dekoren som baksten fra Skillebekk surdeig er spesielt kjent for. I boka finnes 20 ideer til mønstre, som gir masse inspirasjon til hvordan du kan lage individuelle og personlige brød. Hvorfor ikke ta med et brød i stedet for blomster eller vin neste gang du er invitert til middag hos venner?

Foto av boka «Skillebekk surdeig»
(Foto: Åsmund Holien Mo)

Instagramvennlig bakst

Martine Sletmoen (31) bor på Skillebekk i Oslo, hvor hun deler tips og triks til surdeigsbaking gjennom instagramkontoen @skillebekksurdeig. Gjennom sosiale medier opplever hun massiv interesse fra følgere fra hele landet, og hun får daglig meldinger fra folk som har forsøkt å komme i gang med surdeig, men ikke fått det helt til før de har fulgt hennes enkle veiledning. Det gjør denne boka noe med.

Boka Skillebekk surdeig kan kjøpes her. Se hvordan Martine dekorerer brødene sine i videoen i toppen av saken!