Cecilie Thunem-Saanum: – Vinterbading er for alle!

Yoga er ikke Cecilie Thunem-Saanums greie, men for åtte år siden oppdaget hun noe enda bedre: vinterbading. – Kicket du får, og roen etterpå, er helt ubeskrivelig, sier hun i Boktips’ podcast.

Estimert lesetid 2min
Cecilie Thunem-Saanum
Cecilie Thunem-Saanum er aktuell med boka «Vinterbading». (Foto: Anne Elisabeth Næss)

Hva er det som får flere og flere til å senke seg ned i iskaldt vann midtvinters? Og hvilken virkning har det på kropp og sinn? For Vinterbading-forfatter og helårsbader på åttende året, Cecilie Thunem-Saanum, begynte det med en utfordring.

– Det kaldeste var jo ikke å ligge i vannet, det var å komme opp igjen, sier hun.

– Kicket du får, og roen etterpå, det er helt ubeskrivelig. Følelsen av å leve, lykkefølelsen, det var første gang på lenge jeg hadde følt noe lignende.

Cecilie Thunem-Saanum har bakgrunn fra ulike lederstillinger knyttet til markedsføring og drift innenfor reise- og kulturlivet. Hun er fast gjestekommentator og kronikør i flere aviser og tidsskrifter og forfatter av boken Tid til alt (Kagge, 2015). Dessuten er hun en erfaren vinterbader med hittil over 400 kalde bad bak seg siden 2014. Uansett rolle, lever hun etter det samme prinsippet: «Gjør mer av det du tror på. Tro mer på det du gjør.»

Hør hele episoden og resten av ukas episoder under!

Boktips med Cecilie Thunem-Saanum

Boktips med Agota Kristof – intervju med en død forfatter!

Boktips med Gutta på skauen

Boktips med Anne-Britt Harsem