Kari fryktet sine egne spirituelle evner: – Trodde jeg hadde blitt gærn

I 10 år forsøkte Kari Opsal å undertrykke sine spirituelle evner. Nå jobber hun med fulltid som klarsynt, og har skrevet en håndbok for deg som er nysgjerrig på det uforklarlige.

Estimert lesetid 3min

Kari Opsal har jobbet som klarsynt i flere år. Gjennom kurs, veiledning og sosiale medier hjelper hun mennesker om å finne retning i livet.

I vår gjestet hun arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, for å fortelle om boken Spirituell, som viser leseren hvordan de selv kan komme i kontakt med sine egne evner.

Se hele intervjuet med Kari Opsal på Boktips LIVE i videoen øverst i saken.

Du kan også høre intervjuet som podcast her:

– Først så trodde jeg at jeg hadde blitt gærn

– Dette er en håndbok i spiritualitet, på reisen til det uforklarlige. Boka er for dem som føler at det er noe mer enn det som øye kan se, sier Opsal.

Her åpner Opsal opp om sine egne evner og metoder til å kommunisere med det spirituelle, og gir leseren et introduksjonskurs til å oppnå kontakt med «den andre siden».

– Jeg har alltid vært veldig sensitiv. Jeg har følt at når jeg har pratet med folk at jeg har kunnet kjenne om de egentlig mener noe annet enn det de sier, forteller Opsal.

Å være klarsynt er, i Opsals definisjon, å ta inn mer enn det øyet kan se, å være mer intuitiv enn andre. Da hun var yngre ble hun veldig forvirret og usikker av disse følelsene, og prøvde lenge å overse og undertrykke evnene sine.

– Først trodde jeg at jeg hadde blitt gærn, forteller hun.

Det tok ti år før Kari klarte å være ærlig med seg selv og godta sine spirituelle evner. Lenge prøvde hun å leve et konvensjonelt liv – først som profesjonell snowboarder, senere som arkitekt – før hun til slutt begynte å utforske sine egne evner.

Jobber fulltid som klarsynt

Opsal jobber nå fulltid som klarsynt gjennom det som kalles «readings», der hun kobler seg opp mot en person.

– De fleste av oss er visuelle tenkere, vi kan se for oss ting. Og når jeg kobler meg på en person så kan jeg få opp disse bildene, men det er ikke jeg som skaper bildene, forklarer Opsal.

De folkene som tar kontakt med Kari er ofte folk som hun beskriver som «har det helt greit», men som har endt opp med å miste seg selv på veien. Da hjelper Opsal med å finne retning og lytte til sin indre stemme.

– Jeg tror at når vi forholder oss til vår indre stemme så blir livet rikere og mer meningsfylt, sier hun.

Boka Spirituell kan du bestille hjem her.

Kari har vært min viktigste rådgiver i mange år. i denne boken åpner hun den mystiske verktøykassens sin på minst mulig mystisk måte.

Ida Jackson

Se hele intervjuet med Kari Opsal på Boktips LIVE i videoen øverst i saken.