Ny sesong med Boktips-podcast

Denne sommeren kjører vi i gang en ny sesong med Boktips som podcast. I dagens episode hører du de to debutantene Alexander Fallo og Ida Fjeldbraaten.

Estimert lesetid 3min
Portrett av Ida Fjeldbraaten, Hilde Louise Asbjørnsen og Alexander Fallo
Dagens episode ble tatt opp på Boktips LIVE den 14. mai.

Vi er mange som tror det blir den store lesesommeren i år. Men det kan jo være godt å veksle litt mellom å lese og høre på forfatterne. Derfor setter vi i gang med en ny sesong med Boktips-podcasten.

Podcasten består av intervjuer med forfattere som er aktuelle med bøker i vår. Her på Boktips finner du også tre tidligere sesonger med intervjuer med mange av landets ledende forfattere.

Hør Boktips i din foretrukne strømmetjeneste:

Dagens episode 

Dagens episode ble tatt opp på Boktips LIVE den 14. mai. Her vil du høre intervjuer med to skjønnlitterære debutantene Alexander Fallo og Ida Fjeldbraaten, og du får også en minikonsert med Hilde Louise Asbjørnsen. 

«Den onde broren til Trygve Skaug»

Alexander Fallo er for tiden en av Norges mest populære poeter. I over seks år har han publisert dikt på Instagram, hvor han når ut til over 20.000 følgere. I vår debuterte han endelig i bokform med diktsamlingen du fucker med hjertet mitt nå. Fallo kan minne litt om Trygve Skaug, men som det sies i episoden er han i så fall «Trygve Skaugs onde bror». I likhet med Skaug har Fallo lykkes med å komme på bestselgerlistene for all skjønnlitteatur.

Fallos dikt er svært knappe i formen og kretser rundt et parforhold som tar slutt, tapet av en far og tomheten som oppstår når man for første gang i livet står helt alene. Forrige fredag føyk diktsamlingen rett opp på sjetteplass på Bokhandlerforeningens bestselgerliste for skjønnlitteratur.

Debutant som vekker oppsikt

Ida Fjeldbraaten er kreativ leder i reklamebyrået Hausmann, og markedssjef i småforlaget Teori & praksis. Hun har tidligere hatt tekster i antologien Signaler, og i vår gir hun ut debutromanen Jerv.

Den handler om dyret i mennesket og mennesket i dyret. Jerv er en brutal, sår og drivende fortelling om kroppsvæsker, kjefter, tenner, gjørme og bitt, natur og kultur og om kreftene som kanskje aldri kan stagges og som bor i oss alle.

En blanding av Marilyn Monroe og Billie Holiday

Helt til slutt på podcasten holder Hilde Louise Asbjørnsen en mini-konsert. Hun er en norsk jazzsanger, låtskriver, revyartist og tekstforfatter, kjent fra egne utgivelser og opptredener. Hun er blitt beskrevet som en miks av Marilyn Monroe og Billie Holiday.